Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


€ 2000 voor Nieuw Leven

Wijdemeren, 6 maart 2003. Het fanfarekorps Nieuw Leven in Loosdrecht krijgt van de gemeente Wijdemeren éénmalig een subsidie van ruim 2.000 euro als bijdrage in de aanschaf van instrumenten, aldus een persbericht van de gemeente.


Eenmalige subsidie voor fanfarekorps Nieuw Leven in Loosdrecht

Het fanfarekorps Nieuw Leven in Loosdrecht krijgt van de gemeente Wijdemeren éénmalig een subsidie van ruim 2.000 euro als bijdrage in de aanschaf van instrumenten. De vereniging heeft in 2001 instrumenten moeten kopen voor tien nieuwe leerling tamboers. Daarbij moesten oude trommels van de andere tamboers worden vervangen. In totaal kostte dit de fanfare ruim 13.500 euro.

De vereniging heeft zelf door middel van het organiseren van een actiedag en een loterij een bedrag van 6.500 euro bijeen gebracht(!). Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft bijna 3.000 euro bijgedragen. Nieuw Leven ontvangt van Wijdemeren wel structureel een subsidie, maar vergeleken met andere muziekverenigingen in Wijdemeren is dit bedrag veruit het laagst. Dit maakt dat deze fanfare voor haar reguliere inkomsten voornamelijk afhankelijk is van de opbrengsten van oud papier. Hoewel het voor Wijdemeren financieel barre tijden zijn heeft het college haar uiterste best gedaan voor het korps geld te vinden om ze te helpen met het laatste tekort van ruim 4.000 euro. Dit is nu voor de helft gelukt. Voor de andere helft zal het Nieuw Leven een andere oplossing moeten zien te vinden. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Regen, 6 graden, winderig
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...