Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Bezoek Kon. Beatrix

Wijdemeren, 12 mei 2003. Op 23 mei zal Koningin Beatrix de gemeente Wijdemeren bezoeken in het kader van een werkbezoek dat zij aan de Gooi- en Vechtstreek brengt. Hieronder het persbericht dat de gemeente Wijdemeren uit gaf.

Oorspronkelijk zou het bezoek plaatsvinden op 1 november vorig jaar, maar vanwege het overlijden van Prins Claus ging dat bezoek toen niet door.


Koningin Beatrix bezoekt Wijdemeren op 23 mei

Hare Majesteit de Koningin zal op vrijdag 23 mei een bezoek brengen aan de gemeente Wijdemeren. Tijdens haar 2,5 uur durend bezoek zal zij zowel Nederhorst den Berg, Loosdrecht als 's-Graveland aan doen. Op het programma staan achtereenvolgens een bezoek aan wasserij Lamme Textielbeheer in Nederhorst den Berg, een lunch bij bij restaurant Berestein in 's-Graveland en tot slot de bezichtiging van het bedrijf Scherpel Jachtbouw b.v. in Oud-Loosdrecht. De Koningin brengt die dag ook een bezoek aan andere gemeenten in de Gooi en Vechtstreek.

Zij zal 's ochtends eerst Muiden en Weesp aandoen waarbij zij wordt vergezeld door ondermeer de heer mr. H.C.J.L. Borghouts, Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland. Daarna arriveert de Koningin om 12.00 uur bij Lamme Textielbeheer in Nederhorst den Berg. Zij wordt daar ontvangen door burgemeester mr. D. Bijl van Wijdemeren. Een bloemetje zal haar worden aangeboden door Jesse Lamme (4 jaar) en Pim Lamme (3 jaar). Jesse en Pim zijn de zonen van de algemeen directeur en de 6e generatie van de familie Lamme. In de wasserij wordt dagelijks twintig ton bedrijfskleding en -textiel gereinigd, onder andere uit de horeca, de luchtvaart en de gezondheidszorg. Een wandeling langs de productielijn van de wasserij zal de Koningin een beeld geven van het werk dat in deze wasserij wordt verricht.

...

Restaurant Berestein
Om 12.20 uur vertrekt de Koningin met haar gezelschap per Koninklijke bus naar 's-Graveland. Daar zal zij in beslotenheid lunchen in restaurant Berestein. Vervolgens komt de Koningin om 14.10 uur aan bij het bedrijf Scherpel Jachtbouw b.v. in Oud-Loosdrecht, bouwer van ondermeer luxe motorvletten en sloepen. Bij aankomst zal haar, in het kader van 'Het jaar van de gehandicapten' een bloemetje worden aangeboden door Michelle Bakker. Michelle is vanaf haar geboorte lichamelijk gehandicapt. Ze viert op 23 mei haar vierde verjaardag. Onder begeleiding van mw. P.S. Scherpel en de heer H.M.H. Resoort, directeuren van het bedrijf, krijgt de Koningin de werkplaats van het bedrijf te zien en zal zij uitleg krijgen over de historie van het bedrijf en de unieke wijze van boten bouwen. Het eindproduct zal zij vervolgen bezichtigen in jachthaven "De Drechtakker" waar meerdere scheepstypen kunnen worden bezichtigd. Om 14.30 uur neemt burgemeester mr. D. Bijl afscheid van de Koningin. Hij zal haar daarbij een geschenk overhandigen namens de gemeente Wijdemeren. Daarna vertrekt de Koningin naar Blaricum.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Wisselend bewolkt, af en toe een bui, 16 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...