Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron:Wijdemeerse Webkrant 


Kortenhoef in Laren

Kortenhoef, 10 mei 2003. Gisteren werd in het Singer Museum in Laren de tentoonstelling Panorama op Laren geopend. Tegelijkertijd werd het eerste exemplaar van het boek "Schilders van Laren", van de Kortenhoefse kunsthistorica Carole Denninger, door haar aan burgemeester Roest van Laren overhandigd. Kortenhoef was een beetje in Laren.

De tentoonstelling kwam tot stand naar aanleiding van het feit dat Carole Denninger het plan had opgevat om een boek aan de Larense schilders te wijden. Al snel werd toen besloten om gelijk op te werken, opdat het boek verkrijgbaar zou zijn op het moment dat de tentoonstelling haar deuren zou openen.


Carole Denninger (r.) overhandigt
het eerste exemplaar aan burgemeester
Roest van Laren (NH).

Bij de opening was er veel belangstelling. Er werden toespraken gehouden namens het Singermuseum, door Carole Denniger en door burgemeester Roest, die aangaf zelf grote betrokkenheid bij het Singer te hebben. Hij wees er in zijn toespraak op dat Laren bekend is en dat Singer bekend is, maar dat de gemeente en het museum meer en beter met elkaar moeten gaan samenwerken om beide meer profijt uit de bekendheid te halen.


Burgemeester Roest: "Laren moet meer
samenwerken met Singer."

Hij had zojuist ook een Engelstalig boekje over Singer in ontvangst genomen en riep alle aanwezigen dan ook op om met hun buitenlandse vrienden en bekenden Laren en het Singermuseum te bezoeken.

De opening werd door alle aanwezigen samen verricht. Er was een panorama op Laren opgehangen waarop bezoekers de komende tijd met stickertjes hun eigen kleuren kunnen aanbrengen. De eerste stickers werden geplakt door burgemeester Roest daarbij geholpen door enkele Larense kinderen. Vervolgens gingen alle aanwezigen aan het plakken. Het panorama blijft hangen zolang de tentoonstelling open is.


De eerste sticker gaat erop.

Carole Denninger schreef een aantal jaren geleden een boek over de schilders van Kortenhoef, "De Onvergankelijke Kijk op Kortenhoef" en een boek "Schilders van Amsterdam, Vier eeuwen stadsgezichten". Het boek over Kortenhoef werd in het dorp eveneens met een expositie en billboards langs de Kortenhoefse wegen ondersteund onder het motto "Kortenhoef Schildersdorp. Burgemeester Wim Kozijn verkocht in die tijd de billboards met verve aan sponsors. Die billboards met afbeeldingen van schilderijen van Kortenhoefse schilders waren te vinden langs alle wegen in Kortenhoef. Ook bij de organisatie van Kortenhoef Schildersdorp speelde Carole Denninger een belangrijke rol.


Rustig genieten...

Meer informatie over het Singer en de tentoonstelling is te vinden op www.singerlaren.nl. Het museum is dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur.

Informatie over het boek is te vinden op de site van uitgeverij Thoth uit Bussum.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...