Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Kanovaren en OV naar Almere

Wijdemeren, 27 juni 2003. Van het inspreekrecht voor burgers werd gebruik gemaakt door Wouter Kieboom uit Loosdrecht, mevrouw Hagen uit Ankeveen en de heer Blom van de RECRON.


Wouter Kieboom uit Loosdrecht.

Wouter Kieboom is een fervent kanovaarder. Hij beoefent de sport op Europees niveau en traint altijd in het gebied van de Vuntusplas. Door de afsluiting van het Vuntusstrandje is hem de mogelijkheid ontnomen om nog op ieder moment te gaan varen. Hij wees erop dat er in Loosdrecht weinig opstapplaatsen voor kano’s zijn en dat het Vuntusgebied het meest ideale kanogebied is voor de sport. Ook de toegang vanaf het water is bemoeilijkt door het aanbrengen van een balk met een smalle doorgang. Omdat het college een hek om het strand gaat zetten dat alleen ’s zomers open is, kan ook niet het hele jaar gevaren worden. “Wij varen van ijs tot ijs.” :zei Wouter Kieboom.
Hij vroeg dan ook met klem om rekening te houden met de wensen van de kanovaarders.

Burgemeester Bijl antwoordde dat het college zal bekijken of er iets gedaan kan worden aan de verlangens van de kanovaarders. Hij vertelde dat men in gesprek is met de aanwonenden van het Vuntusstrandje om te bekijken of die een rol kunnen spelen in de openstelling van het strand ook buiten de zomerperiode.
Mevrouw Hagen vroeg aandacht voor het feit dat zij met haar WVG pas goedkoop naar haar dochter in Almere kon reizen, maar dat die mogelijkheid vanaf 1 januari niet meer bestaat. Zij dacht dat de gemeente Naarden een fout heeft gemaakt in het overleg met Connexxion, waardoor het gebruik van de WVG pas nu niet meer kan. Er is haar toegezegd dat de situatie weer teruggedraaid zal worden, maar tot nu toe heeft zij daarover in de krant nog niets gelezen. Zij vroeg het college opheldering.

Burgemeester Don Bijl antwoordde dat een ambtenaar haar antwoord zou geven. Dat leidde tot verwarring, toen wethouder Co de Kloet zei dat ambtenaren in de raad niet het woord mogen voeren. Hij antwoordde mevrouw Hagen dat het probleem bekend is en dat er aan gewerkt wordt.
(Overigens is dit probleem al vele malen aan de orde geweest en vraag je je in gemoede af waarom zoiets simpels zo ontzettend lang moet duren. Red.)


Mevrouw Hagen uit Ankeveen.


De heer Blom van de Recron.

De heer Blom van de Recron, die zei ook namens de HISWA te spreken, merkte op dat hij in de financiele plannen van de gemeente bezuinigingen op recreatie en toerisme gezien had. Daar maakte hij zich ernstig zorgen over. Volgens hem moet er juist geinvesteerd worden om een neerwaartse spiraal voor de plassengebieden van Loosdrecht, Kortenhoef en Nederhorst den Berg te voorkomen.

Don Bijl verwees hem naar de behandeling van de bezuiniginsplannen “Heroverweging 2003-2006” later tijdens de raad.

Na de insprekers stond het vragenhalfuurtje op de agenda.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...