Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Wie Wat Waar


S.V. slaat terug

Wijdemeren, 26 juni 2003. In de Wie Wat Waar, die vanavond in de bus kwam, stond een zeer uitgebreide open brief van het voltallige bestuur van de s.v. 's-Graveland aan alle inwoners.

Aanleiding voor de brief zijn de stukken die Jaap van Waveren in de lokale bladen schreef, waarin hij suggereerde dat voormalige 's-Gravelandse politici samenspannen om de s.v. 's-Graveland voor te trekken ten opzichte van andere Wijdemeerse verenigingen. In een later stuk schreef van Waveren onder de kop "Het is weer s.v. 's-Graveland" toen het college geld aan de raad vroeg om sportpark Berestein, waarvan de gemeente eigenaar is, op te knappen.

In de open brief trekt het bestuur van de S.V. fel van leer tegen de, in hun ogen, verdachtmakingen in de lokale pers. In het verslag van van Waveren werd uit de mond van enkele politieke partijen genoteerd dat er bij de S.V. een gebrek aan zelfwerkzaamheid zou bestaan. Daarover schrijft het bestuur van de S.V.: "Die aantijging beschouwen wij als bestuur van de s.v. 's-Graveland als een belediging en een trap in de rug van de ruim 150 (!) vrijwilligers die het hele jaar door voor de vereniging, waaronder ruim 225 jeugdleden, in touw zijn."

Over de uitspraken van raadsleden is het bestuur ook niet tevreden. "Dit komt ervan als je als raadslid nooit eens ter plekke van je belangstelling blijk geeft."

In de brief zegt het bestuur achter de vrijwilligers te willen gaan staan en ze te willen beschermen tegen de "onterechte aantijgingen, zowel uit de Loosdrechtse pen van de heer van Waveren, als vanuit de politiek". (citaat uitde brief red.)

Over de stukken van Jaap van Waveren ontstond eerder ook al commotie binnen Dorpsbelangen Wijdemeren en bij wethouder Co de Kloet.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 23 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...