Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Dwangbevel gemeente

Kortenhoef, 20 juni 2003. In de categorie "opvallende berichten" had de Gooi- en Eemlander afgelopen dinsdag een bericht dat de deurwaarder op de stoep stond bij de gemeente Wijdemeren.

Zoals bekend voeren de bewoners van het Dode Eind in Kortenhoef al jaren een strijd tegen de eigenaren van de voormalige Jachthaven De Krakeelakker en tegen de gemeente. Eerst tegen de gemeente 's-Graveland, nu tegen de gemeente Wijdemeren.

Omdat de bewoners eerder een zaak van de gemeente wonnen, is die € 2.000 proceskosten verschuldigd aan de bewoners. Omdat de gemeente nog niet betaald heeft en dat naar het oordeel van de bewoners te lang op zich laat wachten, hebben de bewoners de deurwaarder vorige week donderdag naar het Noordereinde 36 in 's-Graveland gestuurd met een dwangbevel. De deurwaarder was nog net op tijd, want de dag erop verhuisde het gemeentehuis naar Rading 1.


Burgemeester Don Bijl:
"Er wordt betaald."

Burgemeester Don Bijl vindt de zaak wat overdreven. De betalingsopdracht aan de bewoners is al een tijd gelden gegeven, maar nog niet uitgevoerd vanwege de verhuizing. "En dat weet de heer Scholten heel goed." :aldus Don Bijl.

Het laatste woord in deze, zich voortslepende affaire, is nog niet gesproken. Eerst zou er een uitspraak komen van de Raad van State rond deze tijd, maar de Raad heeft laten weten meer tijd nodig te hebben voor de uitspraak.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...