Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Het zit wel Knorr!

Wijdemeren, 15 januari 2003. Er is grote steun om het Knorr-gebouw als tijdelijk gemeentehuis te betrekken. Dat bleek gisteren tijdens er een gecombineerde vergadering van de commissies "bestuur en middelen"en "maatschappelijke zaken".

Het zat er al lang in. Ook op 13 december was de overgrote meerderheid van de partijen tijdens de commissie b&m voor het betrekken van het Knorr-gebouw. Alleen D66 hield toen vast aan gebruik van de huidige drie locaties tot een nieuw gemeentehuis in 's-Graveland gereed is. De VVD aarzelde toen, maar ging uiteindelijk mee.

Gisteravond was een variant op de eerdere commissievergadering.  De VVD ging akkoord met verhuizing naar Knorr. DB was verdeeld en kwam er niet toe om zich uit te spreken. Met name de financiën lagen René Voigt van DB zwaar op de maag. Hij is bang voor forse OZB verhogingen als gevolg van de verhuizing. Felix Flameling van D66 bekeerde zich nu wel tot de noodzaak van een enkel gebouw als huisvesting, maar gaf de voorkeur aan tijdelijke huisvesting in 's-Graveland boven het Knorr-gebouw. Hij zei bang te zijn dat de gemeente op termijn in het Knorr-gebouw blijft zitten, in plaats van de plannen voor nieuwbouw in 's-Graveland te ontwikkelen.

Lia Moote (PvdA) was het oneens met de door D66 uitgesproken angst. De benaming "Knorr-gebouw" vindt zij negatief. Zij wil het woord dan ook liever niet meer horen. Op René Voigt had zij ook kritiek. Volgens haar deed deze te luchthartig over de voordelen van één gebouw.

De conclusie van de vergadering is dat er zich wederom een duidelijke meerderheid aftekent voor tijdelijke verhuizing naar het Knorr-gebouw. Het besluit hierover zal volgende week donderdag worden genomen tijdens de raad van 30 januari.

(De woordspelingen tijdens de raad zijn voorspelbaar:
"Als we dit nu niet besluiten wordt het een soepzooi."
"Van dit voorstel kan ik geen soep koken."
Meneer de voorzitter: In deze kippensoep zit te weinig kip". Hij is er alleen overheen gevlogen. U moet meer kip in uw voorstel doen, om ons in de kom te trekken." red.)


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...