Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Knorrtaxi

Wijdemeren, 15 januari 2003. De loketten in Nederhorst den Berg en 's-Graveland staan op de tocht. Er kan ook een Knorrtaxi komen.

Het college heeft laten uitrekenen wat het kost om loketten in 's-Graveland en Nederhorst open te houden tot april 2004, als het gemeentehuis in de Knorr zit. Daar komt een bedrag van € 84.000 uit. De gemeentehuizen kunnen niet verkocht worden en er moet personeel beschikbaar gesteld worden om de loketten te beman/vrouw-en. Nederhorst moet twee ochtenden open zijn en 's-Graveland drie. Dat staat in het collegeprogramma dat opgesteld werd op basis van de verkiezingsprogramma's van DB, CDA en PvdA.

Wethouder Ties Hagen (PvdA) kreeg een ideetje, een brainwave... Als we die loketten nu sluiten. We laten de burger met een gesubsidieerde taxi naar de Knorr gaan. Eén euro heen, en één euro terug. Dat kost maar € 23.400 per jaar. Bovendien wordt er vanaf 2004 € 17.500 per jaar op loonkosten voor personeel op burgerzaken bespaard.

De Gooi van vanavond geeft een verslag van de raadscommissie. Ze kwamen er niet echt goed uit. Lia Moote, fractievoorzitter PvdA, staat pal achter het idee van haar wethouder. Het CDA ziet er wel wat in, maar heeft haar twijfels omdat de afstand tot de burger nog groter wordt. Dorpsbelangen vreest dat de taxiritten twee tot drie uur (heen en weer) zullen duren. Dat is iets wat de VVD overdreven vindt. Ook D66 en GL zijn er niet uit of de Knorrtaxi de oplossing is.

De ondernemingsraad heeft namens de medewerkers een duidelijke voorkeur om geen loketten buiten het gemeentehuis open te houden vanwege veiligheid, communicatie en kwaliteit.

(Waar is de burgerzakenbus van Nelleke Schenkkan gebleven? red.)

(Nieuw woord! Na bromfiets, snorfiets en watertaxi hebben we nu ook de Knorrtaxi! Over twee jaar in de Dikke van Dale. Let maar op. red.)


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander, Gem. WDM
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...