Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Varia

Wijdemeren, 7 januari 2003. Trouwlocatie aangeboden, vakantiedata, archief weer bereikbaar en herindelingsleed.

De kerkvoogd van de Hervormde Kerk in Ankeveen, E.T.A. Forma, schreef ons dat zijn kerk graag trouwenden wil ontvangen, als ze niet in het Knorr gebouw terecht kunnen. (Wel zal het gemeentebestuur dan even een besluit moeten nemen om de kerk aan te wijzen als gemeentelijke trouwplaats. red.)

Van de gemeente kregen wij de data van de schoolvakanties. Dick Veen, wonend in Kortenhoef, las dat. Nu geeft hij les aan het ROC-ASA. Hij denkt toch minder vakantie te hebben dan wij publiceerden. Wij gaan het voor u na. Nog even wachten met boeken van die tropische strandvakantie voor het hele gezin tussen 18 en 27 juni dus. Hij schreef:

Geachte redactie,

Leraren hebben veel vakantie, maar een zomervakantie voor het voortgezet onderwijs van 18 juni tot 17 augustus 2003 is wel wat lang.
Volgens mij moet dat zijn:
27 juni t/m 17 augustus 2003.
Met vriendelijke groet,

Dick Veen

Het archief van Plassennet draait weer. Vanwege een interne verhuizing moest de server even een tijdje uit de lucht, maar hij doet het weer. Mogelijk dat hij de komende dagen af en toe nog even plat gaat. Onze excuses daar voor.
In het archief vindt u alle berichten uit de Wijdemeerse Webkrant vanaf 1 januari 2000 tot en met vandaag. U kunt naar de inhoudsopgaven per jaar gaan (Zie in de linkerkolom van deze pagina.) Of u kunt zoeken op een trefwoord. In dat geval klikt u op "zoek" in de linkerkolom.

In het vakblad Binnenlands Bestuur stond dat er na 1 januari nog maar 489 gemeenten in Nederland zijn. Enige jaren geleden waren dat er nog 640.

Over Heerjansdam staat er in het artikel dat de trouwzaal als pleister op de wonde wordt toegekend aan die voormalige gemeente omdat de Heerjansdammers (mooi scrabblewoord! red.) geannexeerd worden door Zwijndrecht, maar wel het mooiste gemeentehuis hadden. ('t Is maar een tip.)

Het hele citaat. (Klik hier voor het hele artikel.)

In Zuid-Holland gaat Heerjansdam op in Zwijndrecht, terwijl 97 procent van de Heerjansdammers in een volksraadpleging tegen de herindeling stemde. ‘Toen het Koninklijk Besluit tot herindeling bij ons in de bus viel, haalde het kabinet-Balkenende een streep door de herindelingsfilosofie’, zegt wethouder Hubers. ‘Het is triest.’ Als pleister op de wonde krijgt Heerjansdam de trouwzaal. ‘Ons gemeentehuis is mooier dan dat van Zwijndrecht.

Reacties

Het Wijdemeerse weer: Rond het vriespunt, af en toe een vlokje, maar ook zonnig. Vanmorgen 600 km file door de gladheid.
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Diversen
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...