Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Plassennet

Bron: Radio Wijdemeren


Neef: Ik wist het.

Wijdemeren, 16 februari 2003. Eergisteren vroeg Els van Hall (VVD) zich af of het college van B&W groen licht had gegeven voor de hoogbouwplannen van Oudergaard. Vandaag gaf wethouder Wim Neef op Radio Wijdemeren het antwoord.


Wim Neef: Windowdressing
voor de bühne. 

Over het feit dat de raad niet op de hoogte is van de plannen zei de wethouder: "Wat betreft de gemeenteraad... Ik heb dat ook gelezen van de VVD. Dat is een beetje windowdressing. Leuk voor de bühne, maar in het duale systeem heeft iedereen (college en raad red.) zijn eigen verantwoordelijkheden."

De wethouder vertelde dat het college ongeveer zes weken geleden de maquette te zien kreeg die Oudergaard door de architect had laten maken. Ook in het college van B&W vond men zes bouwlagen wel wat hoog. Er werd niet door het college aan Oudergaard aangegeven dat zes verdiepingen te hoog was.

Het college stelde zich op het standpunt dat de plannen, zoals die door Oudergaard ontwikkeld zijn, eerst aan de inwoners van het centrum en aan de buurt gepresenteerd moest worden om te peilen hoe groot het draagvlak voor de plannen zou zijn. Wethouder Neef zei hierover: "Misschien had de buurt over dit plan wel gezegd: "Ach nou ja, het is weer eens wat anders..." ".

Hij benadrukte dat het een plan van Oudergaard is, maar niet een plan van de gemeente. "U kunt ook een stuk grond kopen en een tekening laten maken. U bent daar vrij in. De politieke besluitvorming, die moet nog beginnen."

In het interview schetste hij de problemen waar Oudergaard mee worstelt. Om te overleven moeten zorgcentra concentreren en groter worden. "Als er niets gebeurt, dan is Oudergaard over anderhalf jaar dicht en moeten we allemaal naar Hilversum." En: "We zitten in het groene gebied. Buiten de rode contour mag niet gebouwd worden, dus moeten we in de hoogte, maar misschien kan het wat lager en wat in de breedte. Dat moeten we allemaal nog bekijken."

De plannen kunnen pas door gaan als de raad toestemming heeft gegeven en als de provincie de artikel 19 procedure (afwijken van het bestemmingsplan red.) heeft goedgekeurd. Volgens Neef kan dat nog anderhalf tot twee jaar duren.

Beluister het hele interview (8 minuten, mp3 formaat, telefoonkwaliteit, 419 kB).  
(Met dank aan Radio Wijdemeren.)

...

Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...