Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Sportverkiezing en Beker

Wijdemeren, 21 december 2003. De sporters van het jaar 2003 worden gekozen en in maart volgend jaar gehuldigd. De kinderen van de basisscholen in Wijdemeren krijgen van de gemeente een herinneringsbeker in verband mat de geboorte van Prinses Amalia.

Persbericht

Eerste sportverkiezing Wijdemeren
Gemeente op zoek naar beste sporters van 2003!

De Gemeente Wijdemeren gaat haar sporters in het zonnetje zetten door jaarlijks een sportverkiezing te organiseren. Een onafhankelijke jury met als voorzitter wethouder Nagel zal de winnaars bepalen en tijdens een feestelijke bijeenkomst in maart volgend jaar bekendmaken. Mensen die een sporter of sportploeg uit Wijdemeren willen voordragen kunnen dit doen tot 22 januari 2004!

De sportjury is op zoek naar sporters die in 2003 aansprekende sportprestaties hebben geleverd of die op een bijzondere wijze hebben bijgedragen aan een verdere verbetering van het sportklimaat in de gemeente Wijdemeren. Bij deze verkiezing maakt de jury geen onderscheid tussen de valide en de minder valide sport.

Vijf categorieŽn
De sportverkiezing Wijdemeren 2003 bestaat uit vijf categorieŽn. Per categorie worden maximaal 3 kandidaten genomineerd. De categorieŽn zijn:

1. Sportman van het jaar:
voor beste prestatie op lokaal, nationaal of internationaal niveau.
2. Sportvrouw van het jaar:
voor beste prestatie op lokaal, nationaal of internationaal niveau.
3. Sportploeg/team van het jaar:
voor beste prestatie op lokaal, nationaal of internationaal niveau.
4. Sporttalent van het jaar:
voor het beste aanstormende talent van 2003
5. Sportvrijwilliger van het jaar:
Voor vrijwilliger die zich minimaal 10 jaar onbetaald inzet voor een Wijdemeerse sportvereniging, op meer dan gebruikelijke wijze

Criteria
Zowel verenigingen als inwoners kunnen een kandidaat voor de verkiezingen aandragen.
De kandidaat moet aan de volgende criteria voldoen:
- De sportploeg moet een Wijdemeerse vereniging zijn;
- De sportman, de sportvrouw, het aankomend talent en de sportvrijwilliger moet inwoner zijn
van de gemeente Wijdemeren. Hierop zijn in sommige gevallen uitzonderingen mogelijk. De sportjury denkt daarbij aan sporters die tijdelijk elders wonen (bijv. studenten).

Opgeven
Sporters of sportploegen kunnen alleen schriftelijk opgegeven worden. Het postadres is postbus 41, 1243 ZG Ďs-Graveland t.a.v. de sportjury. De voordracht van een kandidaat moet voorzien zijn van:
1. naam en adres van de betreffende persoon of van de contactpersoon voor de sportploeg;
2. de geleverde prestatie(s) in 2003 waar de voordracht betrekking op heeft;
3. een overzicht van het verloop van de sportieve carriŤre.

Ter ere van Prinses Catharina-Amalia
Herinneringsbeker voor Wijdemeerse basisschoolleerlingen

Ter ere van de geboorte van het eerste kindje van kroonprins Willem-Alexander en prinses MŠxima biedt het college van Wijdemeren alle basisschoolleerlingen van Wijdemeren een herinneringsbeker aan.

De bekers zullen na de productie bij de 12 basisscholen in de gemeente afgeleverd worden. Leerlingen die in Wijdemeren wonen, maar buiten de gemeente naar de basisschool gaan, worden niet vergeten. Zij kunnen de beker op het gemeentehuis komen ophalen. Op de gemeentelijke informatiepagina zal de gemeente bekendmaken vanaf wanneer de bekers beschikbaar zijn. Met deze geste meent het college alle basisschoolleerlingen een passend cadeau ter ere van deze bijzondere geboorte aan te bieden.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Storm en regen, 7 graden

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht