Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander en Wie Wat Waar


René Voigt over DBL

Wijdemeren, 26 augustus 2003. Eerder verklaarde de fractie Dorpsbelangen Loosdrecht (DBL) zich af te splitsen van de Dorpsbelangen fractie in de raad. René Voigt reageerde in de Gooi van gisteren.


Yvonne Siemons
Wethouder DBL

In de Gooi- en Eemlander van enige dagen geleden gaven Ger Zagt, de nieuwe fractievoorzitter van DBL, samen met DBL Wethouder Yvonne Siemons toen enige minder vleiende kwalificaties aan het adres van de DB fractiegenoten, met name aan dat van René Voigt, de fractievoorzitter van de complete fractie Dorpbelangen. Zagt noemde Voigt fanatiek en agressief. Yvonne Siemons zei in datzelfde artikel dat Voigt samen met Henk de Kloet de Loosdrechtse fractieleden dom hield door alle belangrijke posities te bekleden. Dat de gerechtelijke uitspraak inzake De Krakeelakker ook zijn schaduwen op het geheel werpt, blijkt uit de uitspraak van Ger Zagt dat hij schone handen wil houden in deze kwestie.


René Voigt
Fractievoorzitter Dorpsbelangen

Gisteren stond in de Gooi- en Eemlander een artikel over de kwestie. Letterlijk hetzelfde artikel stond in de Wie Wat Waar als ingezonden stuk onder de kop "Nieuws van Dorpsbelangen". Kennelijk publiceert de Gooi ingezonden stukken van Dorpsbelangen Wijdemeren niet als ingezonden brief met bronvermelding, maar als eigen journalistiek product. Maar dit terzijde.

In beide artikelen neemt René Voigt krachtig afstand van de aantijgingen van de DBL zijde. Hij geeft toe dat er aanloopproblemen waren, maar volgens hem ging de samenwerking in de fractie steeds beter. Hij werd overdonderd door de mededeling van DBL dat men uit de gezamenlijke fractie stapte en zelfstandig door ging. De beschuldigingen van DBL zijde veegt hij van tafel, evenals de uitspraken van Ger Zagt over De Krakeelakker. Hij vindt zichzelf en mede-DB-raadslid Henk de Kloet (die ook mede-eigenaar van De Krakeelakker is) vasthoudend en to the point in plaats van fanatiek en agressief. Goede eigenschappen voor een raadslid, aldus Voigt. Over De Krakeelakker zegt hij dat DBL in gaat op dorpsroddels, terwijl men weet dat het in werkelijkheid gaat om een bestemmingsplan dat op meerdere wijzen geïnterpreteerd kan worden. Ook neemt hij wethouder Co de Kloet (DB) tegen de verwijten van DBL in bescherming. DBL vond dat Co de Kloet zich denigrerend over Loosdrecht had uitgelaten, o.a. over de "soepfabriek" (het nieuwe gemeentehuis). Voigt wijst er met nadruk op dat wethouder Co de Kloet een groot voorstander was van de verhuizing naar Rading 1.

Afsluitend vertelt Voigt aan de Gooi dat er van zijn kant niets naar buiten gebracht zal worden over de DBL aanhangers en bestuurders. Wel denkt hij dat de bestuurbaarheid van Wijdemeren door de afscheiding van DBL bedreigd wordt. Hij had gehoopt op een groot Dorpsbelangen in de toekomst.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...