Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Eik gemold

Wijdemeren, 13 augustus 2003. Een onverlaat heeft een eik aan de Vrijheid in Loosdrecht grondig gemold. Er werden gaten in de stam geboord, waarna er een agressieve vloeistof in gegoten werd.

De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie van de vernieling van openbaar groen. Meer in onderstaand persbericht.


Persbericht

Gemeente Wijdemeren doet aangifte van vernieling eik

Gemeente Wijdemeren heeft deze week bij de politie aangifte gedaan van de vernieling van een eik. De boom die op “de Vrijheid” in Nieuw-Loosdrecht staat, is geheel afgestorven doordat er in de stam gaten geboord zijn waarin waarschijnlijk een agressieve stof gegoten is. De gemeente betreurt het dat mensen op deze manier met het openbare groen in Wijdemeren omgaan.

Afgelopen winter verwijderde de gemeente een vijftal bomen op “de Vrijheid” op verzoek van de bewoners. Om de groenstrook niet te kaal te maken en de beslotenheid van de naastliggende begraafplaats te handhaven, besloten de medewerkers van afdeling openbare werken een prima eik te laten staan. De gemeente vermoedt dat iemand de boom heeft toegetakeld om ervoor te zorgen dat deze alsnog verwijderd wordt. Mensen die gezien hebben wie de vernielingen heeft aangebracht, kunnen dit melden bij het servicenummer van afdeling openbare werken, telefoon 035-655 95 55.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Koel! Slechts 27 graden. Iets bewolkt.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...