Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Kastermans/TVNH

Bron: Gooi- en Eemlander 


Nononono / Saskia

's-Graveland, 2 augustus 2003. In de nieuwe Pipo film zal ezel Nononono geen rol meer spelen. De 's-Gravelandse ezel, die eigenlijk Saskia heette, overleed twee jaar geleden op de respectabele leeftijd van veertig jaar.

Dat schrijft Simone Stevens vandaag in een groot achtergrondartikel in de Gooi. De eigenaresse van de ezel, Bep van Agten-Brinkers, heeft veel plezier van de ezel gehad. Het dier baarde nogal opzien in het weitje aan het Noordereinde. Naast de rollen in Pipo de Clown deed de ezel ook mee aan de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in 's-Graveland. Regelmatig ging Bep van Agten met Saskia voor een wagen gespannen het Spanderswoud in.


Saskia, liggend op de 's-Gravelandse Vaart
op 19 januari 2001.

Op 19 januari 2001 gleed Saskia van haar weitje het ijs van de 's-Gravelandse Vaart op en viel. Omdat de ezel 300 kilo woog, kon het dier niet op eigen kracht op de been komen. De politie kwam eraan te pas om Saskia weer in de wei te krijgen. Daarna herstelde zij, maar de gebeurtenis was toch dermate ingrijpend geweest dat Saskia kort daarop door een dierenarts uit haar lijden geholpen moest worden.


Saskia weer op de been. Op de
achtergrond de bevroren Vaart.

Saskia alias Nononono met Pipo de Clown.

Zowel de val van Saskia, als het daarop volgende kort durende herstel kregen ruime aandacht in de media.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zeer warm, 29 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...