Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gemeente Wijdemeren


Glas en trouwen

Wijdemeren, 25 april 2003. De gemeente heeft twee persberichten uitgestuurd.

Het eerste gaat over de afsluiting van het strand aan de Vuntusplas in Loosdrecht vanwege vernielingen en glas op het strand. Het tweede gaat over het feit dat het college ook Eikenrode in Loosdrecht heeft aangewezen als trouwlocatie. Er kan nu behalve in Kasteel Sypesteyn ook getrouwd worden in het gerestaureerde buiten huis Eikenrode.


Bertine Oosthoek

Tijdens de inspraak voor de raad van maart gaf de directeur van Kasteel Sypesteyn, Bertine Oosthoek, aan niet blij te zullen zijn met een tweede trouwlocatie in Loosdrecht vanwege de financiële stand van zaken van haar kasteel en de vergrote concurrentie. Het college heeft anders besloten.


Afsluiting Vuntusstrand in Loosdrecht i.v.m. glas

De gemeente Wijdemeren zal het Vuntusstrand in Loosdrecht vandaag afsluiten voor publiek aan zowel waterzijde als strandzijde. Dit in verband met de grote hoeveelheid glas die daar is aangetroffen en vernielingen die er zijn gepleegd.

Burgemeester mr. D. Bijl heeft dit moeten besluiten om verwondingen van bezoekers aan het strand te kunnen voorkomen. Het strand zal weer geopend worden zodra het glas is opgeruimd. Het college van burgemeester en wethouders besluit a.s. dinsdag op welke wijze dit zal gebeuren. Dan wordt ook bekend hoelang de afsluiting ongeveer zal duren.

Eikenrode nieuwe trouwlocatie van gemeente Wijdemeren

Het college van burgemeester en wethouders heeft zowel Landgoed Eikenrode in Loosdrecht als het nieuwe gemeentehuis aan de Rading 1 aangewezen als ‘huis der gemeente’. Dat betekent dat het nieuwe gemeentehuis, het voormalige gemeentehuis in ’s-Graveland, kasteel Sypesteyn en Eikenrode de locaties zijn in Wijdemeren waar paren voortaan kunnen trouwen of hun partnerschap kunnen laten registreren.

tarieven
Met de eigenaar van Landgoed Eikenrode is overeengekomen dat de tarieven van Eikenrode gelijk zullen zijn aan de tarieven van het Kasteel museum Sypesteyn. Dit komt in totaal neer op € 468,-- voor huwelijken/registraties op maandag tot en met vrijdag en op € 671,50 voor de zaterdag, inclusief een trouw- of partnerschapsboekje. Trouwen/registreren in ’s-Graveland kost op werkdagen € 224,50 en op zaterdag € 402,50. Voor Rading 1 zijn nog geen tarieven vastgesteld.

Nederhorst den Berg
Het college hoopt binnenkort ook in Nederhorst den Berg een geschikte trouwlocatie te kunnen vinden. De criteria voor een dergelijke locatie zijn onlangs vastgesteld door de gemeenteraad van Wijdemeren.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 23 graden, later bewolkt

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...