Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Rik Jungmann

Bron: Gooi- en Eemlander


Frances de Kwant: PvdA

Wijdemeren, 18 april 2003. Frances de Kwant uit Ankeveen is tot voorzitter van de afdeling van de PvdA Wijdemeren gekozen.


Frances de Kwant

Bij acclamatie is Frances de Kwant tot voorzitter van de PvdA afdeling Wijdemeren gekozen meldt de Gooi vandaag. Voor de kenners van de oude 's-Gravelandse politiek is de benoeming enigszins verrassend. Frances de Kwant is de dochter van oud-wethouder en oud-raadslid Wim de Kwant uit Ankeveen die jarenlang voor Algemeen Belang in de raad zat. Frances stond ook vele jaren op de lijst van Algemeen Belang voor de raad in 's-Graveland. Binnen de 's-Gravelandse verhoudingen was Algemeen Belang een partij die met name de belangen van Ankeveen behartigde. In de periode 1990 - 1998 werd de zetel van de partij bezet door Wim Reijerink. In het afgelopen jaar kreeg Frances de Kwant bekendheid als voorzitter van de Vereniging Buurtbus Wijdemeren.

In de aanloop naar de herindeling heeft het enige raadslid van Algemeen Belang, Nelleke Schenkkan, de keus gemaakt om zich aan te sluiten bij GroenLinks, waarmee de roemruchte geschiedenis van Algemeen Belang definitief ten einde kwam.


Nelleke Schenkkan

Frances de Kwant was naast haar lokale lidmaatschap van Algemeen Belang ook al vanaf haar achttiende jaar lid van de PvdA. Voor de lokale politiek stond zij echter altijd voor AB op de lijst. Dat had zij ook zo afgesproken met de afdeling van de PvdA. Bij sommige landelijke partijen, waaronder de PvdA, is het niet toegestaan om lokaal voor een lokale partij in de raad te zitten en tegelijkertijd lid te zijn van een landelijke partij.

Nadat Nelleke Schenkkan Algemeen Belang ophief werd Frances de Kwant actief binnen de PvdA. Zij hoopt als voorzitter met name de "wat ingedutte" 's-Gravelandse PvdA leden op te porren. Over Nederhorst den Berg zegt zij geen klagen te hebben, omdat die afdeling altijd al actief was. Hoe het in Loosdrecht gesteld is met de activiteit van de leden vermeldt het stukje in de Gooi niet.

Wij wensen Frances veel succes met haar nieuw taak. red.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 17 gaden, oostenwind

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...