Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Wijdemeerse Webkrant


60.000!

Wijdemeren, 13 april 2003. Als het aantal bezoekers aan de Wijdemeerse Webkrant een mijlpaal passeert, dan staan wij daar altijd even bij stil.

Vandaag werd de Wijdemeerse Webkrant bezocht door de zestigduizendste bezoeker. Dat betekent statistisch gezien dat iedere Wijdemeerder sinds februari 2000 circa 2,5 keer de website bezocht heeft, want er zijn 23.000 Wijdemeerders. 

Ooit werd er een boekje geschreven "How to lie with statistics." In dat boekje werd bijvoorbeeld beschreven hoe in een zeker jaar het aantal ooievaars in Hamburg was toegenomen en ook het aantal geboorten. Een domme statisticus toont dan aan dat er een correlatie bestaat tussen de toename van het aantal ooievaars en de stijging van het aantal geboorten. Conclusie: De ooievaar zorgt voor babies!! (De laatste jaren zitten er hier ook steeds meer...)

De constatering dat iedere Wijdemeerder 2,5 keer de Wijdemeerse Webkrant bezocht heeft is net zo idioot als de constatering dat de ooievaar verantwoordelijk is voor geboorten, maar aardig is hij wel. Het zijn veel minder Wijdemeerders die een bezoekje brengen, maar die komen dan ook veel vaker terug. In het begin circa 20 per dag. Nu schommelt dat tussen de 100 en 150 per dag, met enorme uitschieters naar enige honderden als er ijs in onze dorpen komt. Als het mooi weer is, dan zien wij dat ook. U gaat niet achter uw pc zitten, maar in de tuin of aan het strand. Dan zakken de aantallen in elkaar. Op zaterdag doet u boodschappen, want dat is iedere week weer de dag met het laagste aantal bezoekers.

U komt op alle uren van de dag en de nacht langs, maar meestal tussen 10.00 en 13.00 uur. Om 18.00 uur zitten wij allemaal aan tafel. U ook. Het bezoek zakt dan drastisch in, om na 20.00 weer op te veren na de koffie en het journaal (of GTST). Na 23.00 houdt u het voor gezien en gaan alleen de buitenlanders door met bezoek aan de webkrant. Het bezoek zakt na 23.00 volledig in elkaar. Tussen 7 en 8 uur wordt u wakker en stijgt het bezoek weer sterk.

Voordat u ongerust wordt over uw privacy, wij weten absoluut niet wie u bent als u kijkt. Wij zien wel of u uit Nederland of uit een ander land komt, hoe laat en wanneer.

Daar dan nog even wat cijfers over.

De bezoekers komen uit minimaal 25 landen van over heel de wereld. 52463 kwamen er uit Nederland, 1831 uit de VS, 496 uit Canada, 404 uit BelgiŽ, 224 uit Duitsland en 196 uit Engeland. De rest is zeer verdeeld over de hele wereld.

Zoals altijd bij het behalen van een mijlpaal bedanken wij onze lezers voor de belangstelling en soms het aanleveren van nieuws en foto's. Een speciaal woord van dank voor Douwe van Essen die vele foto's en teksten leverde. Op naar de 70.000.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...