Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Leefbaar Wijdemeren

Wijdemeren, 26 maart 2002. De Gooi- en Eemlander meldde gisteren dat Dorpsbelangen 's-Graveland (sic!) de naam Leefbaar Wijdemeren heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Verderop in het stukje in de Gooi stond dat Henk de Kloet de naam in opdracht van het bestuur heeft geclaimd. Henk wordt aanstaande donderdag als nieuw raadslid voor Dorpsbelangen 's-Graveland geïnstalleerd. In het stukje zegt hij dat hij het claimen van de naam voor de zekerheid heeft gedaan omdat "Leefbaar Wijdemeren" het over vier jaar misschien beter doet dan "Dorpsbelangen". Hij ontkent dat hij zich mogelijk wil afscheiden van Dorpsbelangen. "Zoals boze tongen in de gemeente beweren." :volgens de krant. Henk de Kloet stelt dat een eventuele naamsverandering van Dorpsbelangen pas over vier jaar gaat spelen. "Wij zijn begonnen met het oprichten van de naam Leefbaar Wijdemeren, ook met het oog om de drie afdelingen in de drie kernen samen te laten smelten tot één club." :aldus de Kloet in de Gooi.

Co de Kloet is door de krant ook naar zijn mening gevraagd. Volgens hem zit het anders. Hij zegt dat er een tip is binnengekomen dat er een nieuwe politieke partij opgericht zou worden onder de naam Leefbaar Wijdemeren. Hij zegt daarmee indirect dat Dorpsbelangen die nieuwe groepering te snel af wilde zijn. 

Het verhaal gaat vandaag in de Wie Wat Waar echter verder.

Vanavond gleed de Wie Wat waar in de bus. Daarin een groot interview van Herman Stuyver met Angelo Damo, kritisch lid van Dorpsbelangen 's-Graveland. Angelo heeft respect voor Co de Kloet (wethouder), René Voigt (raadslid), Wiet van den Brink (voorzitter) en Cor van Dijk (secretaris) van Dorpsbelangen 's-Graveland. Hij voorspelt echter dat Wijdemeren onbestuurbaar zal worden, maar wil dat met "twaalf, dertien jongens" gaan voorkomen door Leefbaar Wijdemeren op te richten. Bij die "jongens" zitten volgens hem ook twee huidige raadsleden.

Damo verwacht dat Dorpsbelangen in elkaar zal zakken als Co de Kloet met de politiek stopt. Volgens hem is Leefbaar Wijdemeren op dat moment de enige oplossing om het bestuur op een hoger niveau te krijgen. Hij zegt dat de interne oppositie van Dorpsbelangen Loosdrecht hem enorm dwars zit. Ook het feit dat Loosdrecht bezwaar heeft tegen de kandidatuur van Henk de Kloet als nieuw raadslid vindt hij achterhaald. Hij is van mening dat DBL dat bij het samenstellen van de lijst had moeten zeggen, maar niet achteraf, al vindt hij de positie van Henk de Kloet "discutabel" is. Damo schrijft de halvering van DBG bij de verkiezingen zelfs toe aan de rol van de Kloet.

Stuijver eindigt het interview met de constatering dat "Dorpsbelangenraadslid Henk de Kloet, zonder de Loosdrechtse en Bergse leden van Dorpsbelangen te raadplegen op 21 maart de naam Leefbaar Wijdemeren bij de Kamer van Koophandel deponeerde." Aan het eind schrijft hij: "Welk spel wordt hier gespeeld? Een afrekening of een tegenzet?"


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Half bewolkt, 8 graden, weinig wind
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...