's-Graveland, 24 maart 2002. U heeft het wekelijkse verslag van Joop Glijn door omstandigheden even moeten missen, maar gelukkig is het hier weer.

...

Onder prima omstandigheden, maar op een hobbelig veld, begonnen Roda'46 en 's-Graveland aan een voor beide partijen belangrijk duel.

Roda'46 ging vooral om aansluiting te houden bij koploper CDN en de 's-Gravelanders hebben voorlopig hun aandacht gevestigd op een periode-titel.

De 's-Gravelanders zaten van meet af aan goed in de wedstrijd en met een serie goede aanvallen trok men richting het Roda-doel. Bijna de gehele eerste helft moest de thuisclub zich beperken tot uitvallen, maar die waren niet van gevaar ontbloot, mede door het wat rommelig verdedigen in de laatste linie bij de blauw-witten. Al in de 12e minuut kwam 's-Graveland op voorsprong. Een goed genomen hoekschop van Frans Bouwman, werd door John Hendriks hard ingeschoten op het lichaam van doelman den Haak. In de rebound kon Hendriks opnieuw aanleggen en nu was het raak: 0-1. De ene na de andere goede 's-Graveland-aanval volgde, maar helaas bleef dit zonder effect. Een fraai moment ontstond er in de 22ste minuut toen John Hendriks vanaf 40 meter met een lob de Roda-doelman probeerde te verschalken, maar zijn inzet ging rakelings over de deklat. Deze actie werd direct gevolgd door een gevaarlijke Roda-uitval over de rechterkant, maar met een perfecte sliding op de ingeschoten bal voorkwam Schouten erger. In de 26ste minuut een fraaie combinatie van de 's-Gravelanders over de rechterkant waarbij Jongsma, Bouwman en Hendriks betrokken waren. De bal ging echter langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later een aanval door het midden van Jongsma en Hendriks, maar de doelman van Roda voorkwam hier erger. In de 33ste minuut volgde er, na weer een goede aanval, een uitstekende kopbal van Rob Fecken, maar ook deze bal ging net naast. Bij een Roda-counter over links, gevolgd door een prima voorzet was het van Veen die prima redde. Het laatste wapenfeit voor rust kwam op naam van Marco Nieuwenhuis, maar doelman den Haak stond succes in de weg.

Na rust kwam er een geheel andere Rodaploeg in het veld. Het tempo ging bij de thuisclub omhoog en de blauw-witten kwamen bijna 20 minuten lang onder grote druk te staan. Mede door wat omzetten in de achterste lijn hield men echter knap stand. Daarbij gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat paal en lat Roda-succes in de weg stond. In die fase kon de gelijkmaker eigenlijk niet uitblijven en die kwam er dan ook. In de 71ste minuut mocht Roda recht voor het doel en bijna op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Het muurtje werd door doelman Oscar van Veen niet helemaal goed neergezet, waardoor van de Bremer van Roda hard en laag langs het muurtje kon inschieten. Jammer, maar in die fase was deze gelijkmaker wel verdiend. Wie nu dacht dat de 's-Gravelanders de koppies zouden laten hangen kwam bedrogen uit. Integendeel, er bleken bij de blauw-witten extra krachten los te komen en het laatste kwartier was het alles 's-Graveland dat de klok sloeg. Dit ondanks het feit dat aanvoerder Jongsma met tweemaal geel kon vertrekken. Er ontstonden een aantal hachelijke momenten voor het Roda-doel, maar die bleven helaas zonder resultaat.

Einduitslag 1-1 en daarmee kon men bij 's-Graveland, de gehele wedstrijd overziende, vrede mee hebben. Er was goed gespeeld en met een voorbeeldige inzet. Op 2e Paasdag volgt er thuis de topper tegen koploper CDN. Het ziet er naar uit dat dit een heel spectaculair duel kan worden. Aanbevolen.