Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uit het College

Wijdemeren, 3 mei  2002. Het College van B&W besloot over het leerlingenvervoer, een riool voor de oude Antoniusschool, een artikel 19 procedure voor de nieuwe Antoniusschool, nieuw meubilair voor het oude gemeentehuis van Nederhorst den Berg en een tijdelijke behuizing voor kinderdagverblijf de Pinkenstal in Loosdrecht.

Een artikel 19 procedure, zoals voor de bouw van de Antoniusschool, wil zeggen dat er volgens het huidige bestemmingsplan niet gebouwd mag worden, maar dat er een procedure wordt gestart om af te wijken van het bestemmingsplan, opdat er toch gebouwd mag worden. (WRO staat voor de Wet op de Ruimtelijke Ordening.)

De Pinkenstal wordt op zijn wenken bediend. Op 9 april werd tijdens een commissievergadering een vlammende oproep gedaan door het bestuur van deze kinderopvang.

Let op! Als u van plan was om volgende week de commissievergaderingen van maandag, dinsdag of woensdag bij te wonen, dan heeft u een avondje vrij. De vergaderingen zijn namelijk uitgesteld naar de week van 20 mei en verder, omdat men vanwege de korte werkweken en de vrije dagen in de knoei kwam met de voorbereidingen.

Uit de besluitenlijst van het college van B&W willen wij u het onderstaande kloeke besluit niet onthouden:

Project Fiets naar je werk

Het college neemt kennis van het project en van de ambtelijke deelname en besluit per verreden kilometer € 0,01 te sponsoren.

Hieronder het complete persbericht van de gemeente.

Nieuwe verordening leerlingenvervoer

Het college zal de raad in mei de verordening Leerlingenvervoer Wijdemeren 2002 ter vaststelling voorleggen. Het gaat om harmonisatie van de drie verordeningen van de voormalige gemeenten. De nieuwe verordening heeft amper gevolgen voor de inwoners die van leerlingenvervoer gebruik maken. 
Binnenkort krijgen mensen die nu een vergoeding krijgen voor het leerlingenvervoer automatisch een formulier toegestuurd voor aanvraag van vergoeding voor volgend jaar. 

Spoedaanvraag voor vervanging riool bij St. Antoniusschool 

Door de Stichting Onderwijsbureau Midden Nederland is een spoedaanvraag ingediend in het kader van art. 19 van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs ’s-Graveland namens het bestuur van de St. Antoniusschool. Reden van deze aanvraag is de slechte staat van de riolering. De situatie is niet lang houdbaar aangezien het zowel stankoverlast als straatverzakking tot gevolg heeft. 
Het college van B&W gaat de raad voorstellen akkoord te gaan met de aanvraag en voor vervanging en spoedontstopping een bedrag van € 1.520,-- beschikbaar te stellen. 

Start vrijstellingsprocedure art 19 WRO voor bouw nieuwe St. Antoniusschool

Het college van B&W gaat de raad voorstellen de vrijstellingsprocedure te starten voor de bouw van de nieuwe St. Antoniusschool. Daarbij heeft het college, onder voorbehoud van het horen van de raadscommissie Ruimte en Economie, het eindverslag van de inspraakprocedure vastgesteld. 

College vraagt raad om geld voor vervanging meubilair

Het college gaat de raad voorstellen ruim € 40.000 beschikbaar te stellen voor de noodzakelijke vervanging van alle (29) bureaus en een vergaderopstelling voor de locatie Nederhorst den Berg. De bureaus van de medewerkers van de gemeente voldoen op deze locatie niet aan de arbo normen en zijn in zeer slechte staat. Eerder is al besloten de stoelen te vervangen. Hiervoor was geld in de reguliere begroting. Door nu ook de bureaus te vervangen wil het college goede werkplekken voor het personeel creëren. Dit bevordert niet alleen de gezondheid van de werknemers, maar ook het totale productieproces, en daarmee … de continuïteit van de organisatie. 

Bouwaanvraag tijdelijk kinderdagverblijf Pinkenstal

Het college van B&W heeft besloten vrijstelling te verlenen ex artikel 17 WRO om de bouw van het tijdelijk kinderdagverblijf Pinkenstal aan het plantsoen Lieve Geelvincklaan/de Tjalk in Loosdrecht mogelijk te maken. Het college heeft gelijktijdig de bouwvergunning verleend. 

Reacties

Het Wijdemeerse weer: Waterig zonnetje, koude wind, 10 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...