Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Eén loket? Comm. MZ 9/4

Wijdemeren, 9 april 2002. Vanavond kwam de commissie Maatschappelijke Zaken bijeen. Er werd gesproken over de subsidieverordening, de kinderopvang en de Antoniusschool.

Men begon met het aanwijzen van een plaatsvervangend voorzitter van de commissie. Wim Lorjé (VVD), de voorzitter van de commissie nodigde de leden uit om zich vrijwillig te melden. Dat had weinig succes. Na enig heen en weer gepraat en de beantwoording van de vraag of alleen raadsleden voorzitter mochten zijn (wat zo is), werd Nelleke Schenkkan (GL) door hem over de streep getrokken.

Bij het onderwerp kinderopvang werd het woord gevraagd door een bestuurslid van "De Pinkenstal", de kinderopvang in Loosdrecht. Men huurt een ruimte van de gemeente, maar de staat waarin die ruimte verkeert is belabberd. Mede namens de honderd ouders die van de Pinkenstal gebruik maken is er enige tijd geleden per fax een brandbrief aan de gemeente gestuurd. Het bestuur sprak zelf uit dat men eigenlijk niet langer de verantwoordelijkheid voor de situatie wenst te nemen.

Namens wethouder Bert Nagel (CDA) gaf mevrouw Zoetmulder (medewerker gemeente) antwoord op de opmerkingen. De fax van De Pinkenstal is aangekomen. Zij gaf toe dat er sprake is van een ernstige situatie en bevestigde dat er aandacht nodig is. Verplaatsbare kabines kunnen een oplossing bieden, maar daarvoor is inspraak nodig en de afgifte van een vergunning door het college. "Maar wat de stand van zaken is kan ik niet zeggen, want dat ligt bij de afdeling REO en daar hebben ze een groot aantal vacatures en werkachterstand." De inspreekster van De Pinkenstal vroeg daarop of zij haar pleidooi dan nog maar een keer morgenavond voor de commissie Ruimte en Economie moest houden. "Dat kunt u overwegen" :was het antwoord. In gedachten zag de inspreekster zich al bij de komende commissievergaderingen hetzelfde verhaal afsteken. Daarop greep Nadja Jungmann (D66) in. "Er zitten hier toch allemaal leden van het college? Die hebben de oproep van De Pinkenstal nu toch gehoord? Kan het college de opmerkingen dan niet meenemen naar de andere commissies?" :vroeg zij. Vanaf de publieke tribune riep wethouder Co de Kloet (DB): "Je haalt me de woorden uit de mond." Wethouder Nagel zegde toe de vraag in het college te brengen, waarmee hij de inspreekster twee reizen naar 's-Graveland bespaarde. De één loket gedachte moet nog een beetje wortel schieten...

In het voorstel over de kinderopvang van het college staat: "In de verordening van de gemeente 's-Graveland was de 24-uurs opvang niet opgenomen." Daarop reageerde Nadja Jungmann (D66) met de opmerking dat zij voor 100% zeker wist dat dat wel het geval was. Sterker nog. "Ik weet zeker dat wij in 's-Graveland 24 uurs opvang hadden aangenomen, omdat dat de eerste motie van de oppositie was waar ik indertijd voor heb gestemd, nadat ik uit de coalitie was gegooid." Gerrit van den Broek (VVD) beaamde dit. "Ja, want ik diende die motie toen in." Ook Nelleke Schenkkan beaamde deze gang van zaken.

Daarna werd gesproken over de nieuwbouw van de Antoniusschool in Kortenhoef. Vooraf sprak de heer van der Vorm namens peuterspeelzaal 't Overstapje in. Hij had gehoord dat de huur van de nieuwe peuterspeelzaal 80.000 gulden per jaar zou worden, terwijl 't Overstapje nu 7.000 gulden huur betaalt. Hij zei dat dit het einde van de peuterspeelzaal zou betekenen. Wethouder Nagel stelde hem gerust. Het is nog niet bekend wat de huur wel zal worden, maar zeker niet het commerciële tarief van 80.000 gulden. 

Bij de discussie over nieuwbouw van de Antoniusschool in Kortenhoef werd door de heer van Rijk van de PvdA aandacht gevraagd voor de Kremersschool in Nederhorst den Berg. Ook daar laat de bouwkundige staat te wensen over en zijn er indertijd toezeggingen gedaan voor nieuwbouw. Hij vindt de Antoniusschool wel erg rijkelijk bedeeld met twee speellokalen. Ook vroeg hij of er niet tijdelijke ruimte (verplaatsbare kabines) geplaatst kunnen worden in plaats van daar appartementen op de school voor te gebruiken. Hij was bang voor precedentwerking en verwacht dat de Kremersschool ook zal vragen om twee speellokalen. Tot ieders verrassing verklaarde hij aan het eind van de discussie dat de PvdA fractie tegen het voorstel inzake de Antoniusschool zal stemmen. (Het eerste plan is jaren geleden oorspronkelijk door PvdA wethouder Ferry Staal bedacht.)

Alle voorstellen werden tijdens deze commissievergadering vrijwel omgewijzigd aangenomen en voorgedragen voor behandeling in de raad, met uitzondering van het voorstel voor nieuwbouw van de Antoniusschool waar de PvdA tegen zal stemmen.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: bewolkt, windstil, 8 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...