Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Aankoop Brugchelen

Wijdemeren, 14 juni 2002. "Brugchelen is een heerlijk gebouw om in te werken." :schreef de G&E gisteravond. Nico Postma ging naar het bejaardenhuis en sprak met medewerkers. Ook gisteravond behandelde de commissie Bestuur en Middelen de aankoop van Brugchelen.

In de G&E van gisteren, de sfeertekening van Brugchelen:


Huize Brugchelen ligt idyllisch in het groen.

Wijdemeren zal het gebouw kopen voor 4,5 miljoen euro om het gemeentehuis van 's-Graveland uit te breiden. Gea Lamme, teammanager in Brugchelen, is blij met het feit dat het huis pas in januari 2006 verlaten hoeft te worden. Zij vindt het huis de ideale plek als gemeentehuis. Een mooie ligging in de natuur met ruime parkeergelegenheid. Ook het college laat deze voordelen zwaar wegen ten opzichte van de andere locatie waar sprake van is, de Kerklaan in Kortenhoef. Het voordeel daarvan is dat er al eind 2003 gebouwd zal kunnen worden, maar de plek in een woonwijk is minder geschikt. Het college denkt dat de nieuwbouw ongeveer 14 miljoen euro gaat kosten.

In de G&E van vandaag, het verslag van de commissievergadering:


De rechterbuurman van Brugchelen,
de zijgevel van het Gemeentehuis van 's-Graveland.

De VVD is tegen de aankoop van Brugchelen omdat de gemeente het geld niet heeft. Els van Hall, fractievoorzitter van de VVD denkt dat de OZB met veertig procent zal stijgen om de aankoop en de nieuwbouw te bekostigen. "De inwoners van Wijdemeren zijn geen melkkoe." :vindt zij.

Ger Zagt van DB Loosdrecht stelde kritische vragen. Hij is bang dat de grondprijs gaat dalen, waardoor de aankoop van Brugchelen in waarde zal dalen en een verlies voor de gemeente zal opleveren. Hij vindt dat de gemeente het Knorr-gebouw moet kopen om bouwkosten uit te sparen.

Alle andere partijen, CDA, DB 's-Graveland, GroenLinks en D66, zijn het eens met het voorstel van het College van B&W om Brugchelen aan te kopen. Wel willen zij dat de loketfunctie in alle kernen gehandhaafd wordt.

Wethouder Ties Hagen weet nog niet hoe het verder zal gaan met de loketten. Hij opperde de mogelijkheid om het nieuwe gemeentehuis te gaan leasen. De samenvoeging van de nu verspreid werkende diensten zal volgens hem zeker leiden tot efficiencyverbetering.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: Rik Jungmann Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...