Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Failliet?

Wijdemeren, 2 juli 2002. De heer Chamboné uit Loosdrecht maakte vorige week donderdag gebruik van het recht om voor de vergadering van de gemeenteraad in te spreken. Bij die gelegenheid sprak hij zich evenals de overige insprekers uit tegen de koop van Huize Brugchelen. Omdat hij zich ernstig zorgen maakt over de financiële positie van Wijdemeren stuurde hij een persbericht naar alle media in de regio.

Samengevat roept hij in het zeer uitgebreide en lange persbericht de burgers van Wijdemeren op om zich te verdiepen in de zijns inziens zorgelijke financiële situatie van de gemeente en de politieke partijen daarover kritisch te bevragen.

Hij heeft er kritiek op dat Brugchelen wel aangekocht wordt, maar dat in de raadsvergadering door het college open werd gehouden of men op die plek wel of niet nieuwbouw wil gaan plegen. Ook maakt hij zich ernstige zorgen over de dienstverlening in de kernen op lange termijn.

De heer Chamboné denkt dat een nieuw gemeentehuis voor 150 medewerkers twintig miljoen gulden (€ 9 miljoen) gaat kosten, naast de kosten voor tijdelijke huisvesting en de aankoop van de grond. In het persbericht roept hij ook de landelijke politiek en de provincie Noord-Holland op om zich te gaan bemoeien met het gevoerde financiële beleid. "Volgens mij stevenen wij af op een failliete gemeente Wijdemeren." :schrijft hij.

Tenslotte nog een citaat uit het persbericht:

Daarom medeburgers maak ik mij ernstig zorgen en zoek de publiciteit om u te activeren. Wilt u alle fouten en stunten van het vorige en huidige gemeente bestuur accepteren en uiteindelijk geconfronteerd worden met grote verhogingen van leges en lasten want u en ik moeten uiteindelijk de rekening betalen of denkt u nog steeds dat de gemeenteraad en het college het uit eigen zak gaan betalen. Ik voorzie in heel Wijdemeren al gauw een gemeentelijke lastenverhoging van fl. 1000,- per gezin.

Was getekend:

Sjors R.M. Chamboné


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Plensbuien, koud, 16 graden, harde wind
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...