Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Dorpsraden

Wijdemeren, 18 juli 2002. Ook bij de gemeente is het een beetje komkommertijd. In de besluitenlijst van het College van B&W van 9 juli zijn twee punten te lezen die tot discussie in de raad kunnen leiden.

Zo heeft Nelleke Schenkkan (GroenLinks) op 21 maart vorig jaar een uitgebreide informatieavond in Nederhorst georganiseerd, onder voorzitterschap van burgemeester Wim Kozijn,  waarin een pleidooi werd gehouden over de invoering van dorpsraden. Met name was zij hier een groot voorstander van omdat zij van mening was dat de kernen in het grotere Wijdemeren (en Ankeveen in het bijzonder) minder individuele aandacht en vrijheid zouden krijgen.

In de besluitenlijst staat:

a. Ingekomen stukken:Brief Provinciaal Bestuur, inzake stimuleren binnengemeentelijke Decentralisatie

Voor kennisgeving aangenomen.Het college wil een antwoord doen uitgaan waarin vermeld staat dat Wijdemeren niet over zal gaan tot de instelling van dorpsraden. Wel wordt een plan ontwikkeld voor het meer betrekken van de inwoners bij het besturen van de gemeente.

Er zullen dus waarschijnlijk geen dorpsraden komen.

De rechter komt binnenkort kijken naar de situatie van de parkeerplaats bij de Krakeelakker, die vorig jaar op 29 juni in de raad aan de orde was. Het college van B&W bereidt zich voor op eventuele problemen.

In de besluitenlijst staat:

18a. Naar aanleiding van een klacht van omwonenden van de Krakeelakker.

Het college besluit de uitspraak van de rechter af te wachten. In juridische zin is de openbaarheid niet van het parkeerterrein afgehaald Dat is wel steeds de intentie geweest. Wanneer de rechter de Krakeelakker niet in het gelijk stelt, zal het college de procedure om de openbaarheid “er van af te halen” starten. De klacht zal worden voorgelegd aan de commissie bezwaarschriften. Dit zal worden bericht aan de omwonenden.

De commissie bezwaarschriften zal zich in de zaak verdiepen. Het college bedoelt waarschijnlijk met "de openbaarheid er vanaf halen" dat de bestemming van de grond van het parkeerterrein zal worden aangepast aan de werkelijk bestaande situatie.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...