... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Gemeenteraad: Krakeelakker

's-Graveland, 29 juni 2001. Tijdens de beantwoording van de vragen van Nadja Jungmann (D66) inzake de bouwstop die de Krakeelakker is opgelegd verwijderde Henk de Kloet, raadslid voor Dorpsbelangen en één van de beide eigenaren van de jachthaven, zich van de Raadstafel omdat het over zijn bedrijf ging.

Wethouder Co de Kloet beantwoordde de vragen van D66 als volgt:

Nadja Jungmann verklaarde blij te zijn met de antwoorden., maar gaf aan dat iedere burger zich aan de regels moet houden, maar dat dat zeker voor een Raadslid geldt.

Aanvullend op de vragen stelde zij nog een vraag over het parkeerterrein dat grenst aan de Krakeelakker. Zij had gehoord dat dit door de Gemeente verkocht is aan de Krakeelakker en dat inmiddels het asfalt al verwijderd is. Of de Gemeente dit wist, wanneer de verkoop had plaatsgevonden en waarom dit niet aan de Raad gemeld was.

Wethouder Co de Kloet antwoordde dat het terrein al geruime tijd geleden voor de helft aan de Krakeelakker verkocht is, maar dat deze verkoop valt binnen de mandatering aan het College en dat er daarom geen melding van was gemaakt. Hij zei dat hij ook geen enkele aanleidng zag waarom het College het had moeten melden. Op dat moment sprong Burgemeester Kozijn er tussen en zei dat hij van mening was dat het wel aan de Raad gemeld had moeten worden.

Nelleke Schenkkan sloot zich bij D66 aan in het oordeel dat een raadslid zich aan de regels moet houden.

Rie Boeve informeerde voorzichtig naar de situatie ter plaatse. "Waren dat parkeerterreinen?" :vroeg zij. Dit werd bevestigd.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...