Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Zomerhuisjes deel ll

Loosdrecht, 31 januari 2002. Gisteren stond in het regiokatern van de Gooi een flink artikel over het onderzoek van de parken met zomerhuisjes in Loosdrecht. De toon van de gemeente naar de eigenaren van de parken is verhard. Yvonne Siemons, wethouder DB met recreatie in haar portefeuille, zegt dat de politie ingeschakeld zal worden als de eigenaren de onderzoekers niet toelaten. De Recron en de Hiswa raden de eigenaren op hun beurt aan om niet mee te werken.

De Recron en de Hiswa willen weten waarvoor het onderzoek wordt gedaan. Ze zijn bang dat het onderzoek ertoe kan leiden dat de bezem door die parken gaat waar 's winters illegaal wordt gewoond. Wethouder Siemons zegt dat het onderzoek ook helderheid moet geven in de bouw- en milieuaspecten op de parken. Zij stelt dat de raad van Loosdrecht het besluit heeft genomen en het onderzoek heeft voorbereid. Wijdemeren voert dat besluit alleen maar uit.

Regiovoorzitter Jacob van der Meulen van de Hiswa vindt de reactie van de wethouder jammer. Hij denkt dat de bedrijven niet bang zijn voor de confrontatie met de gemeente. "Het is wel erg gemakkelijk als de nieuwe gemeente zich verschuilt achter oude besluitvorming en slaafs een raadsbesluit uitvoert van de gemeente Loosdrecht. Je kunt altijd besluiten te heroverwegen." :zegt hij. "De gemeente Loosdrecht weigerde met ons te communiceren en ook Wijdemeren heeft nog steeds niet op onze bezwaren gereageerd."


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...