Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wijdemeren info

Wijdemeren, 30 januari 2002. Vandaag zat bij de WWW een zachtgroene krant van de gemeente. Onder de kop "Wijdemeren koerst op de toekomst" geven de wethouders, de gemeentesecretaris en de fractievoorzitters hun mening over hoe het verder moet met Wijdemeren en stellen ze zich aan de burger voor.

In de inleiding wordt gewezen op de komst van het duale stelsel en op de mogelijkheid om door middel van een "burgerinitiatief" met voldoende handtekeningen onderwerpen op de agenda van de raad te krijgen.

Ria van Rhijn, de gemeentesecretaris hanteert als motto: "Maak afspraken en kom die na." In haar stukje bruist ze van energie om de nieuwe gemeente goed op poten te zetten. Ties Hagen (wethouder PvdA) stelt zich voor onder het kopje: "Inwoners eerder informeren." Zijn CDA collega Bert Nagel begint aan de klus onder de titel: "Klantvriendelijk en betere samenwerking."

Wethouder Siemons van Dorpsbelangen heeft één hartewens: "Gemeente moet naar één lokatie." Ze zegt een kat in een vreemd pakhuis te zijn, maar zich toch al thuis te voelen in het college. Haar collega van Dorpsbelangen, Co de Kloet, wil "Belastingverhoging proberen te voorkomen."

Nelleke Schenkkan (fractievoorzitter GroenLinks) heeft als credo: "Hameren op openbaar vervoer." René Voigt, fractievoorzitter van Dorpsbelangen, hoopt op "Politiek hopelijk leuker en opener."

Wim Neef, wethouder voor het CDA vindt: "Het gaat hier op de Tweede Kamer lijken." met het college als kabinet. Betske van Henten de fractievoorzitter van het CDA heeft als doel "Identiteit kernen behouden." Felix Flameling vindt "Wijdemeren parel van Nederland."

Lia Moote (fractievoorzitter van de PvdA) heeft een boodschap die in het verlengde van die van haar wethouder ligt: "Beter omgaan met inwoners." Els van Hall (fractievoorzitter VVD) tenslotte is het eens met Co de Kloet: "Lasten kunnen gelijkblijven."

Na het lezen van de brochure word je helemaal warm van binnen, blij dat je in Wijdemeren woont. Het wordt hier een klein paradijs waar we weinig belasting betalen en waar de gemeente ons klantvriendelijk van dienst zal zijn waar dat maar kan. Waar het openbaar vervoer ons snel naar onze bestemming brengt en waar de burger volkomen geïnformeerd is. Als de helft van deze ambities waargemaakt wordt, dan doet de nieuwe raad een goede job. red.

Alle adresinformatie staat op de brochure, behalve een emailadres. Dat is postbus@gemeentewijdemeren.nl. (Zie ook de pagina met informatie over de gemeente.)


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...