Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Begroting

Wijdemeren 17 januari 2002. In de commissie Middelen & Bestuur werd de begroting van Wijdemeren behandeld. De raadsleden zochten zoekend en onwennig hun plek. Alle commissieleden erkenden dat er heel veel werk was verzet om de begrotingen van de oude gemeenten in elkaar te schuiven tot een nieuwe.

In de begroting staat het dorpscentrum van Loosdrecht in de risicoparagraaf, de plaats waar alle financiële risico's opgesomd worden. René Voigt (DB) velde een hard oordeel over de oude raad van Loosdrecht. Hij noemde het kwalijk dat de vorige gemeenteraad van Loosdrecht Wijdemeren met dit financiële risico heeft opgezadeld. Nelleke Schenkkan van GL sloot zich bij dit oordeel aan. Wethouder Co de Kloet van financiën erkende het probleem. Zowel 's-Graveland als Nederhorst hebben grote plannen achtergelaten, maar hebben er een pot geld bij gezet. Loosdrecht deed dat niet met het dorpscentrum.

René Voigt kon de zalmsnip niet in de begroting vinden en vroeg hoe het daarmee zat. Co de Kloet zegde toe dat deze uitbetaald zal worden. Hij voegde er een mysterieuze opmerking aan toe: "Voor de inwoners van 's-Graveland hebben wij misschien nog een extra snipje."

Felix Flameling (D66) vindt de begroting conserverend. Bij communicatie en voorlichting kan hij geen nieuw beleid vinden. Toen hij dacht dat er een tweede termijn zou komen, maar Co de Kloet wilde afsluiten deed zich een schimmige discussie voor. Felix sprak dreigend dat hij nog een opmerking had, maar die voor de raad zou bewaren als er geen tweede termijn zou komen. Bovendien had hij de besloten vergadering van gisteren niet bij kunnen wonen omdat hij onder de wol lag. De Kloet zei dat hij dan maar een vervanger had moeten sturen.

Co de Kloet moest hem tot drie keer toe uitnodigen om dan nu toch maar te zeggen wat hij te zeggen had. Na aandringen van andere kanten gaf hij toe. Hij concludeerde dat er € 250.000 voor oud en nieuw beleid was uitgetrokken, maar dat het oude beleid de hele ruimte zou opsnoepen. Dit werd door Co de Kloet bestreden. "Als u besluit om meer oud beleid te schrappen, dan kunnen wij meer nieuw beleid voeren en omgekeerd."

Els van Hall (VVD) vroeg of de gemeente kan bevorderen dat ADSL niet alleen in 's-Graveland, maar ook in Nederhorst en Loosdrecht beschikbaar komt, eventueel met financiële hulp zoals bij de treintaxi. Hierop ontstond enige verwarring. "Wat kan de gemeente daar aan doen?" :riep René Voigt. "De gemeente heeft ook invloed gehad op de komst van ADSL hier, dat kan nu weer" :sprak zij. Co de Kloet sloot zich aan bij partijgenoot René Voigt. "De gemeente heeft daarop geen invloed."

De begroting werd door de commissie goedgekeurd.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...