Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uit het college 27/2

Wijdemeren, 27 februari 2002. De gemeente stuurde onderstaande persberichten over de besluiten die genomen werden in de collegevergadering van gisteren. Voor de gemeenteraadsvergadering van morgen is het tweede bericht het meest opvallend. Het college heeft het voorstel inzake de gedeeltelijke sluiting van de loketten in Loosdrecht en Nederhorst van de agenda gehaald om er nog eens even op te kunnen broeden.

Voorontwerp bestemmingsplan Plassengebied 
vrijgegeven voor inspraak en overleg

Het college heeft besloten het voorontwerp bestemmingsplan Plassengebied vrij te geven voor inspraak en overleg. De inspraakprocedure zal begin april starten en worden bekendgemaakt op de gemeentepagina in de huis-aan-huiskranten. De gemeente organiseert hiervoor ook informatieavonden in samenwerking met de Dienst Waterbeheer en Riolering van het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht.

Natuurontwikkeling moet verpaupering tegengaan
College stemt in met rapport van projectgroep 't Groene Woud

Het college stemt in met de conclusie van de projectgroep 't Groene Woud dat natuurontwikkeling in het gebied 't Groene Woud noodzakelijk is om de verloedering tegen te kunnen gaan. Dit noordelijke gebied in de Kortenhoefsepolder is de laatste jaren verpauperd door onder andere de voormalige vuilstort. Deze zal gesaneerd moeten worden. Door het ontwikkelen van natuur en recreatie kan dit gebied aansluiten bij het fraaie zuidelijke deel van de Kortenhoefsepolder dat bestaat uit fraaie natuur en weilanden. 

Om de natuurontwikkeling te kunnen financieren wil het college, conform het rapport, woningbouw realiseren in de vorm van een landgoed met meerdere wooneenheden. Het aantal wooneenheden is afhankelijk van de hoeveelheid financiële middelen die via mogelijke andere wegen beschikbaar komen. Het plan is volgens de projectgroep inpasbaar in het Streekplan Noord-Holland Zuid, maar ook in strijd met het huidige Rijks- en provinciaalbeleid. Ter compensatie van de bebouwing het Groene hart zou elders in het plangebied storende bebouwing gesaneerd kunnen worden. Het college zal het ministerie van VROM om steun vragen om het plan te kunnen uitvoeren. Het rapport wordt in maart besproken in de subcommissie voor de gemeentelijke plannen van de Provinciaal Planologische Commissie. 

In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van de Provincie Noord-Holland, het ministerie van VROM Inspectie Ruimtelijke Ordening, de Vereniging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap AGV en de gemeente. Het college van Wijdemeren is verheugd over het feit dat alle participanten in de projectgroep de conclusies kunnen onderschrijven.

College verlengt reactietermijn op bezwaarschriften 
WOZ-beschikking Nederhorst den Berg met één jaar

Het college heeft besloten de reactietermijn op de bezwaarschriften van inwoners van Nederhorst den Berg te verlengen met maximaal één jaar. Dit is nodig om alle bezwaarschriften zorgvuldig te kunnen behandelen. Daarbij zal voor veel bezwaarschriften een externe deskundige worden ingeschakeld. De grote hoeveelheid bezwaarschriften en de extra werkzaamheden als gevolg van de gemeentelijke herindeling heeft ervoor gezorgd dat nog niet op alle bezwaarschriften uitspraak kon worden gedaan. 

De gemeente Wijdemeren zal deze week alle inwoners van de voormalige gemeente Nederhorst den Berg, die nog wachten op een uitspraak op hun bezwaarschrift, schriftelijk over het uitstel informeren. Daarbij is het streven van de gemeente vóór 30 september a.s. uitspraak te doen. 

Naar verwachting zal binnenkort ook de reactietermijn verlengd worden voor de bezwaarschriften van voormalige inwoners van Loosdrecht en 's Graveland. Het college heeft hierover nog geen besluit genomen.

 

College neemt enkele voorstellen terug van raadsagenda 28 februari 2002

Het college heeft dinsdag 26 februari besloten twee voorstellen die geagendeerd zijn voor de raadsvergadering van 28 februari a.s. terug te nemen. 

Het betreft:

  • het voorstel 'Openingstijden Burgerzaken'. Het college wil zich op een aantal vragen die door de verschillende fracties zijn gesteld nader beraden en komt met dit onderwerp terug in de vergadering van 28 maart a.s.

  • het agendapunt 'verslag commissie geloofsbrieven'. De commissie heeft als gevolg van te late informatievoorziening zijn onderzoek niet op tijd kunnen afronden. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Matige wind, af en toe zonnig, 8 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...