Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Lokettenkwestie in raad

Wijdemeren, 26 februari 2002. Nico Postma schreef gisteren in de Gooi- en Eemlander over de Wijdemeerse lokettenkwestie. Voor de verkiezingen beloofden alle partijen dat er in iedere dorpskern waar een gemeentehuis was een loket zou blijven voor burgerzaken (paspoorten, rijbewijzen, etc.) Begin deze maand kwam het college echter met de mededeling dat personeelsgebrek er de oorzaak van was dat de loketten in Loosdrecht en Nederhorst toch per week drie dagen dicht moeten. Er is gewoon geen mankracht om ze te bemannen. Om de bittere pil enigszins te vergulden wordt voorgesteld om 's-Graveland langer open te houden. De maandagavond en de woensdagmiddag.

Het college was verdeeld over dit voorstel, zoals eerder te lezen was. De fracties in de gemeenteraad zijn ook verdeeld over het breken van deze verkiezingsbelofte. In de commissievergaderingen werd er heftig over gedebatteerd. Omdat het onderwerp aanstaande donderdagavond op de agenda staat van de raadsvergadering zullen met name de coalitiepartijen toch moeten besluiten wat ze gaan stemmen.


Lia Moote (PvdA)

Felix Flameling van D66 zegt in het stuk in de Gooi dat hij verwacht dat het voorstel zal worden aangenomen. Overigens verwijt hij het CDA en Dorpsbelangen dat ze nu al hun kersverse collegeprogramma openbreken. Waarom hij in dit verband mede-coalitiepartij PvdA niet noemt is onduidelijk. CDA raadslid Jan van de Broek denkt dat dit "de wrange vruchten van de samenvoeging" zijn. Lia Moote van de PvdA is erg geschrokken van het voorstel. Of ze haar wethouder Ties Hagen (die het voorstel deed) zal steunen, weet ze nog niet.

Wim Lorjé van de VVD noemt de kwestie een enorm schandaal. Hij vindt dat de "stuurgroep" (de wethouders van de oude gemeenten) is tekortgeschoten in de voorbereiding van de herindeling. Toch zal zijn partij voor het voorstel van wethouder Hagen stemmen, omdat de VVD oog heeft voor de personele problemen.


Wim Lorjé (VVD)

Donderdagavond om 20.00 uur vindt de raadsvergadering plaats in het gemeentehuis in Loosdrecht. De lokettenkwestie is zeker het heikelste punt op de agenda. Voor het overige staan er twee planschadezaken, een voorbereidingsbesluit, de vaststelling van welzijn- en overige subsidies, een begrotingswijziging en de vaststelling van rechtspositie en arbeidsvoorwaarden voor het ambtenarenapparaat van Wijdemeren op de agenda.

En uiteraard kunt u vooraf, om 20.00 uur inspreken als u iets op uw hart heeft. (Wel vooraf even melden bij de gemeentesecretaris.)


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...