Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Raad: citaten

Wijdemeren, 1 februari 2002. Iedere gemeenteraad levert wel enkele uitspraken op die waard zijn om bewaard te worden. Soms om later nog eens te kunnen kijken of er wat anders gezegd wordt en soms omdat ze grappig zijn of omdat ze de verhoudingen typeren. Wij doen een greep uit de one-liners van gisteren:

Lia Moote (PvdA)zei: "Laat Wijdemeren blij zijn met de erfenis van Loosdrecht!"
Dit in reactie op het verwijt van René Voigt van DB dat Loosdrecht een risicovolle erfenis aan Wijdemeren had nagelaten en de uitspraak van Co de Kloet dat: Loosdrecht Wijdemeren opzadelde met het risico"

Els van Hall (VVD) opende haar algemene beschouwingen met: "We kunnen slecht uit de voeten met dit stuk (de begroting en de aanbiedingsbrief, red.)). Het is onduidelijk en niet inzichtelijk. Toch is de begroting zo belangrijk dat we het aannemen niet als hamerstuk willen laten passeren." en "Het is ontoelaatbaar dat de projectgroep (die de herindeling heeft voorbereid, red.) de consolidatie van de begrotingen niet heeft voorbereid!!"

Nelleke Schenkkan (GL) zei over de ruimtelijke ordening: "De groene en de rode contouren moeten vast staan." (Zij bedoelt hiermee: "Er mag niet in het groen gebouwd worden...", red.)

René Voigt (DB) deelde een "complimentje" uit aan Felix Flameling (D66) na diens betoog:"De heer Flameling van D66 heeft het begrepen!" 

Co de Kloet (DB, weth. fin.): "Zelfs de VVD zal de begroting steunen." en "We hebben onze handen vol aan wat de oude gemeenten op het laatst nog allemaal verzonnen hebben."

Yvonne Siemons (DB, weth. recreatie) in antwoord op een opmerking dat een investering in recreatie overbodig was: "Recreatie kost geld, maar het levert meer geld op." Dit ontlokte haar collegawethouder Co de Kloet de opmerking:"En als jij overbodig wordt, dan levert dat ook geld op!"

Felix Flameling (D66) had geconcludeerd dat het CDA in de discussies over het openbaar vervoer een sleutelrol speelt. Betske van Henten (CDA): "Meneer Flameling, het is een goede analyse dat het CDA een sleutelrol speelt." Of ze het wel of niet met hem eens was liet ze in het midden.

Een komisch neo-dualistisch moment speelde zich af toen Els van Hall (VVD) in de rondvraag vroeg of het onderzoek naar de zomerhuisjes in Loosdrecht in de commissie behandeld kon worden. Het college zegde zoals altijd toe dat dit zou gebeuren, toen René Voigt (DB) bliksemsnel tussenbeiden kwam.

"Meneer de voorzitter ik ben zojuist benoemd tot voorzitter van de commissie Ruimte en Economie. Ik bepaal dus wat er op de agenda komt en wat niet. U kunt niet zomaar onderwerpen op de agenda zetten zonder mijn toestemming." Commotie alom... Hoe moet dat nu? "Maar," :ging René verder, "ik zal er nu geen probleem van maken."

Toch wel even wennen, dat duale stelsel...


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Bewolkt, matige wind, af en toe een spatje, 13 graden Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...