Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Buurtbus trappelt van ongeduld

Wijdemeren, 29 december 2002. Volgende week zaterdag is het zover. Dan zal burgemeester Don Bijl als vrijwilliger regelmatig de rol van buschauffeur gaan vervullen.


Burgemeester Don Bijl

Hij wordt daarbij regelmatig afgewisseld door drie van de vijf wethouders, Wim Neef, Ties Hagen, Bert Nagel, en een legertje vrijwilligers.

Nico Postma schreef een uitgebreid artikel over de komst van de bus in de Gooi van gisteren. Het artikel werd gesierd door een foto van secretaris Stef Drost van de vereniging Buurtbus Wijdemeren.

De bus staat op de gemeentewerf van 's-Graveland in Kortenhoef. De vrijwillige chauffeurs zullen maximaal vier uur achtereen achter het stuur zitten. De hele route is 27,5 km lang, een afstand waar de bus een uur over doet.

Een kaartje zal € 1,40 kosten. 60-plussers betalen € 0,80. Ook bestaat de mogelijkheid om een vier-ritten kaart te nemen. Die kosten resp. € 4,40 en € 2,40.

Nelleke Schenkkan, de stuwende kracht achter de bus hoopt dat het project een succes zal worden. Zij ziet zelfs mogelijkheden dat de lijnbussen van Connexxion een betere bezetting krijgen, waardoor die ook weer rendabel kunnen gaan rijden.

De dienstregeling van de buurtbus staat op www.wijdemeren.com/buurtbus.

Een afspraak met de burgemeester of een wethouder maken? Welnee, het college komt naar u toe en ook nog op de minuut! Wat wil je nog meer? At your service. red.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto: Plassennet Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...