Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Klaslokalentekort

Kortenhoef, 12 december 2002. De openbare Curtevenneschool en de protestants-christelijke Regenboogschool in Kortenhoef kampen met een tekort aan ruimte. Dat meldt de Gooi op 10 december.

De Regenboogschool heeft al twee jaar een toezegging dat er twee lokalen gebouwd mogen worden. De school staat in de startblokken om te bouwen, maar omwonenden hebben een bezwaarschrift tegen de bouw ingediend waardoor de zaak ernstig vertraagt. Directeur W. Klees hoopt dat de bezwaarprocedure binnenkort afgelopen is en er begin 2003 gebouwd kan worden.


Curtevenneschool

Ook de naastgelegen Curtevenneschool heeft een aanvraag ingediend voor de bouw van twee lokalen. Eén van de oorzaken van het ruimtegebrek is het streven naar kleinere klassen. De gemeente heeft tot nu toe ingestemd met de bouw van één extra lokaal. De gemeente telt een overblijflokaal als beschikbaar mee, waarvan de school vindt dat het geen lokaal is. Hans Broekhof, de directeur van de school, verwacht dit schooljaar nog 25 nieuwe leerlingen erbij, waarmee het totaal op 275 komt.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Bewolkt, - 2 graden, weinig wind
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...