Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Googelaars

Ankeveen, 5 augustus 2002. Rie en Evert Boeve wonen al 47 jaar aan de Goog, een diep in het groen verscholen kruispunt van wandel- en fietspaden met enkele aanwonenden. De Goog ligt in Ankeveen, tegen de grens met Nederhorst den Berg aan het Bergspad. Het Bergsepad is het prachtige wandel- en fietspad dat van Ankeveen naar Nederhorst loopt.

Al fietsend door de natuur kom je plassen en vennetjes tegen met dotters en waterlelies. Halverwege Nederhorst is een bruggetje. Daar ligt de Goog. Fiets je door, dan kom je langs de Spiegelplas en eindig je in Nederhorst den Berg.

Afgelopen donderdag stond er een groot artikel over Rie en Evert in de Gooi en Eemlander, geschreven door Jetty Claus. Erbij stond een grote foto van Rie en Evert "domweg gelukkig op hun vlonder aan het water".


De Goog

Nu is het er mooi en leuk, maar in de winter komt het voor dat ze ingesneeuwd en eenzaam zijn. Toch is het de afgelopen jaren minder rustig geworden. Vliegtuigen en het geluid van de autowegen verstoren de stilte. Ook zijn er vogelsoorten verdwenen. Onlangs was Evert Boeve in Costa Rica. Grandioos, maar Ankeveen gaat boven alles, sluit het artikel af.

Rie heeft jarenlang in de gemeenteraad van 's-Graveland gezeten voor de PSP en later voor GroenLinks. Op 1 januari, na de herindeling, gaf zij het GL-stokje over aan Nelleke Schenkkan. Evert is fotograaf. Enige jaren geleden verscheen zijn boek over de Googelaars, de bewoners van de Goog.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Wisselend bewolkt, 21 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...