Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uitje naar Knorr

Wijdemeren, 11 augustus 2002. Al lang wordt er gesproken over een nieuw gemeentehuis voor Wijdemeren en eventuele tijdelijke kantoorruimte. Daarbij duikt in de discussie steeds opnieuw het voormalige kantoorgebouw van Knorr op dat bij Loosdrecht in Hilversum ligt. Zo ook in het artikel dat Nico Postma gisteren voor de Gooi schreef.


Het Knorr gebouw

Nu zijn de ambtenaren verspreid over de drie oude gemeentehuizen, wat veel tijd kost vanwege pendelen en de eenheid in het gemeentelijk apparaat ook niet bevordert.

Het college heeft het kantoorgebouw al begin juli bezocht. Ook heeft het college tijdelijke kantoorgebouwen (nee, wij gebruiken de merknaam van die Engelse firma niet meer...:-) van Fortis in Utrecht en DWR in Amsterdam bezocht. Op 19 augustus volgens de raadsleden.

De OR was wel enthousiast over de tijdelijke behuizing van DWR, maar deze behuizing heeft houten vloeren en kan daarom geluidsoverlast tussen de verdiepingen geven. Ties Hagen, de wethouder, denkt dat het tijdelijke gebouw van Fortis een dure oplossing voor de gemeente zou zijn. Bovendien vindt hij kantoortuinen niet geschikt omdat de ambtenaren dan door elkaar afgeleid worden.

Als men uit de tijdelijke huisvesting is, dan kunnen de gemeentehuizen van Nederhorst en Loosdrecht, alsmede het frontoffice aan het Lindenplein in Nieuw-Loosdrecht verkocht worden. De loketten van burgerzaken komen dan mogelijk in het postkantoor van Nederhorst en de bibliotheek van Loosdrecht.

Lees ook:


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...