--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Vijf Wethouders?

Wijdemeren, 23 november 2001. Vanavond staan in de Gooi- en Eemlander twee kritische stukken van Ed Brouwer over de ontwikkelingen op het politieke front in Wijdemeren.

Gisteren stond er een verslag in de Gooi- en Eemlander over de openbare coalitieonderhandelingen. Vandaag geeft de krant duidelijk haar mening over het aantal beoogde wethouders. In de rubriek Zijlijn van de Wijdemeerse Webkrant stond ook een kritische noot.

In de column "Op de Korrel" staat een verslag van een gesprek met Wim Neef, de lijsttrekker van het CDA en de hoofdonderhandelaar voor een nieuw college. De conclusie van Ed Brouwer is dat het maandag wel heel erg snel duidelijk was wie met wie samen zou gaan. Hij vroeg dan ook of de vergadering wel zin had als alles zo voorgekookt was. Wim Neef vind de bijeenkomst nuttig. Vroeger gebeurde het in achterkamertjes, nu niet, zo zegt hij.

Zijn er afspraken gemaakt vooraf vraagt Ed. Niet helemaal zegt Wim, maar voor de verkiezingen was al met Dorpsbelangen besproken dat het CDA en DB samen zouden gaan als ze allebei sterk genoeg uit de verkiezingen zouden komen. "Ik weet bijvoorbeeld niet of de VVD wist hoe wij over hen dachten en wat wij de beste combinatie vonden."

"De verdeling van de wethoudersposten is al wel onderling geregeld, nietwaar?" vraagt Ed Brouwer aan Wim Neef. Het antwoord is dat er één fulltime wethouder komt , te weten Wim Neef, en vier part time wethouders, waaronder één CDA'er. Samen verdelen zij drie fulltime wethouderssalarissen.

De burgemeester zal niet veel te doen hebben. Of die dan ook part-time kan gaan werken vraagt Ed Brouwer. Nee, die heeft nog genoeg andere verplichtingen zegt Wim Neef.

Het tweede stuk van Ed Brouwer steekt de draak met de collegevorming.


Het Wijdemeerse weer: Droog zonnig, 10 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...