Vorig bericht

Home

Volgend bericht


CDA: Hek 't Hoen op de foto

's-Graveland, 30 maart 2001. In de Gooi- en Eemlander van vanavond staat nog een artikel waarin VVD-raadslid 't Hoen een rol speelt. Uit het artikel blijkt dat Dick 't Hoen een hek heeft opgehangen bij zijn woning dat daar niet mag hangen volgens fractievoorzitter Douwe van Essen van het CDA. Volgens van Essen lapt 't Hoen met het ophangen van dit hek de wet aan zijn laars. Burgemeester Kozijn en 't Hoen zijn het daar niet mee eens.

Van Essen heeft een brief met foto's van het dichte hek naar het Gemeentehuis gestuurd waarin hij schrijft dat 't Hoen door het hek het recht van overpad van diens achterbuurvrouw schendt. Hiermee staat een oude kwestie plotseling weer op de agenda, schrijft de krant. Het blijkt dat er inderdaad in september 1977 afspraken zijn gemaakt tussen de Gemeente en 't Hoen, waarbij het 't Hoen verboden werd om de hekken op te hangen. 't Hoen deed dit toen toch, op straffe van een boete van tienduizend gulden per keer en honderd gulden per dag dat de hekken er hingen. De hekken hingen er toen zeven maanden aldus van Essen in het artikel.

In november 1998 tikte Burgemeester Kozijn 't Hoen op de vingers nadat jonkheer A.J Six hem op zijn huisadres een brief had gestuurd waarin hij zijn beklag deed over de belemmering van het recht van overpad. Op last van Kozijn verwijderde 't Hoen de gewraakte hekken. Kozijn vindt het plaatsen van de hekken "stom" van 't Hoen. Hij had dat toen volgens hem niet moeten doen.

Douwe van Essen, die toen samen met Kozijn en 't Hoen het College van B&W vormde, kende op dat moment de brief van jonkheer A.J. Six niet, omdat deze niet aan het College of aan de Gemeenteraad gericht was, maar bij Kozijn thuis bezorgd werd. Toen van Essen achter het bestaan van de brief kwam, wilde hij er vanwege de gespannen politieke situatie (Achtergrondinformatie: site D66 's-Graveland, oktober 1998) op dat moment geen ruchtbaarheid aan geven. Er waren al genoeg problemen.

Kozijn vindt dat van Essen de zaak van het hek opblaast. 't Hoen heeft hem toestemming gevraagd om de hekken tijdelijk te mogen sluiten vanwege de mkz-crisis. Die toestemming heeft de Burgemeester hem gegeven. Sterker nog, Kozijn stelt dat 't Hoen de hekken moet sluiten vanwege de schapen die hij houdt. Als de mkz over is gaan de hekken gewoon weer weg, aldus Kozijn. De Burgemeester vindt het jammer dat van Essen deze oude zaak uit 1998 oprakelt,zo schrijft hij in een antwoordbrief aan van Essen. En dat terwijl zijn eigen Wethouder Wim Neef niet eens van de brief van van Essen wist, volgens Kozijn.

't Hoen maakt zich niet druk over de foto's die het CDA heeft gemaakt. "Alle boeren sluiten hun terrein af." Hij denkt dat het gaat om jaloezie over de mooie plek waar hij woont, waar nu in de politiek weer misbruik van wordt gemaakt. Hij zegt van Essen heus wel gezien te hebben. Deze zou de foto's vanuit zijn auto hebben gemaakt, maar snel doorgereden zijn toen 't Hoen naar buiten kwam. Vervolgens heeft van Essen zo lang gewacht tot 't Hoen weer binnen was, waarna van Essen weer langs kwam scheuren, aldus het relaas van 't Hoen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...