Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Sirene: excuses 't Hoen

's-Graveland, 30 maart 2001. Het regiokatern van de Gooi- en Eemlander opent vandaag met de kop "Excuses 't Hoen voor loeien sirene".

Raadslid Dick 't Hoen (VVD) heeft er spijt van dat hij maandagavond een BB-sirene liet loeien. Aan de Libanese vrouw die dacht dat de oorlog in 's-Graveland was uitgebroken heeft hij zijn excuses aangeboden.

Burgemeester Wim Kozijn heeft geen goed woord over voor de ludieke actie van 't Hoen. Hij zegt de kwestie hoog op te nemen omdat er door oorlogssituaties getraumatiseerde mensen in de gemeente wonen (in het asielzoekerscentrum aan de Kerklaan) en omdat het recht van het laten loeien van een sirene is voorbehouden aan de overheid. Als particulieren ook BB- sirenes gaan laten loeien zal de burger de volgende keer denken dat er iemand een grap uithaalt. Ook als er echt iets aan de hand is. Aldus Kozijn.

Hij heeft er begrip voor dat 't Hoen meeleeft met de boeren, maar dit middel had hij niet moeten hanteren.

Aardig in het artikel is de sfeerschets uit huize Kozijn die volgt.

"Kozijn zat maandagavond thuis op de bank toen hij de sirene hoorde. "Wat krijgen we nou?" :zei hij tegen mevrouw Kozijn. "Ik hoor een sirene!" Als Burgemeester maakte hij zich zorgen en ging de tuin in om het geluid beter te kunnen horen. En jawel! Een sirene! Hij belde terstond de politie die hem wist te melden dat een storing de oorzaak van het geloei was.

Pas de volgende ochtend vernam hij tijdens de Collegevergadering dat er helemaal geen storing was, maar dat Dick 't Hoen de aanstichter van het geloei was. Nadat hij het VVD-raadslid met foto en al in de krant had zien staan deed hij aangifte en belde 't Hoen om hem uit te leggen dat deze te ver was gegaan.

't Hoen vindt het een vervelende situatie. Hij vindt het vervelend dat er een mevrouw van de sirene geschrokken is en heeft haar zijn excuses aangeboden. Hij deed het voor de dieren die wegens economische belangen worden gedood. De politie heeft hem nog niet verhoord. "Ik begrijp niet dat iedereen zo muisstil blijft zitten afwachten. We moeten die beesten inenten want het mkz-virus kan in heel Nederland toeslaan!"


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...