--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Co de Kloet over VML

's-Graveland, 29 mei 2001. Reeds weken staat de Gooi- en Eemlander bol van het conflict tussen de Gemeente Hilversum en de Muziekschool Verenigde MuziekLycea. De Gemeente wil de subsidie aan de VML met ingang van september stoppen. De omliggende Gemeente betalen jaar in jaar uit ook een stuk subsidie aan de VML opdat leerlingen uit die Gemeenten les kunnen krijgen op de VML.

Het merkwaardige feit doet zich nu voor dat Hilversum in z'n eentje het conflict met de VML uitvecht zonder de mede-subsidiegevers te raadplegen.

Co de Kloet, Wethouder Dorpsbelangen in 's-Graveland (kunst-idolaat, zoals bekend..) stelt zich tegen die situatie in de Gooi- en Eemlander van vanavond teweer. Hij vindt het eigenzinnig dat Hilversum niet overlegt met de buurgemeenten, terwijl de gevolgen ook voor leerlingen uit 's-Graveland, Weesp, Nederhorst den Berg en Loosdrecht te voelen zullen zijn.

Hij heeft zijn hoop gesteld op de kersverse Wethouder van Leefbaar Hilversum, Karen Heerschop. Hij is zeer benieuwd naar haar plannen. Dick Spel, Wethouder uit Weesp zegt de dependance in Weesp van de VML gewoon door te blijven subsidiëren. De fanfarekorpsen in Loosdrecht, Baarn en Nederhorst den Berg zien de toekomst ook bezorgd tegemoet. Vele korpsen uit de regio hebben regelingen met de VML getroffen voor de opleiding van jonge muzikanten. Door een besluit van de Hilversumse politiek zou dat voor de buurgemeenten einde oefeing worden als er niets gebeurt.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...