... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Busverbindingen: Spoorzoeken

Wijdemeren, 7 juni 2001. Vanaf aanstannde zondag wordt alles anders voor wat betreft de busverbindingen in onze regio. De nieuwe dienstregeling zal ingaan. De lijnen 121 en 122 tussen Loenen en Hilversum rijden vanaf die datum niet meer.

Er komt een nieuwe lijn 121 die alleen in de spits van Hilversum via Oud Loosdrecht naar Loenen, Vreeland en Kortenhoef rijdt. Ook komt er een nieuwe lijn 122. Deze rijdt van Weesp via Loenen en Nieuw Loosdrecht naar Utrecht.

Voor de inwoners van een deel van 's-Graveland wordt de situatie aanzienlijk slechter. Nu rijdt 122 nog over het Zuidereinde. Na zondag is dat verleden tijd. De Herenweg in Ankeveen kent alleen nog een spitslijn, evenals de Horstermeer. Hiervoor komt een tussenoplossing. Lijn 153 die nu van Muiden naar Weesp rijdt, zal tot september worden doorgetrokken naar Nederhorst den Berg en via de Middenweg naar 's-Graveland rijden. In september wordt die lijn weer opgeheven, omdat de Provincie dan beltaxi's gaat laten rijden.

Lijn 139 tussen Hilversum en Weesp, die nu bij de Smidsbrug in 's-Graveland het Noordereinde op draait, zal via Kortenhoef gaan rijden.

Er komt een nieuwe spitslijn, 239, die tussen Weesp en 's-Graveland gaat rijden over de Middenweg in Nederhorst den Berg.

Tenslotte komt er een nieuwe stadsdienstlijn, lijn 7, die van Hilversum via 's-Graveland over het Noordereinde langs Natuurmonumenten naar Bussum rijdt.

Als je dit zo leest vraag je je af of scholieren na september nou echt met de beltaxi zullen gaan en of er niet lijnen bedacht zijn die van nergens naar nergens gaan zonder aansluitingsmogelijkheden. De tijd zal het leren. Intussen probeert Den Haag ons uit de auto en in het Openbaar vervoer te krijgen. Iets voor de spoorzoekers onder ons? Red.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...