... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Loosdrechtsedijk afgesloten

Loosdrecht, 10 februari 2001. In Loosdrecht is grote commotie ontstaan over de plannen van de gemeente om de Oud Loosdrechtsedijk twee weken af te sluiten en daarna, over veertien dagen, tot eind mei éénrichtingverkeer in te stellen. De onrust is zodanig opgelopen dat de Gooi- en Eemlander er vandaag in een groot artikel op de voorpagina van het regiokatern over bericht.

Maandag zal er zelfs een extra gemeenteraad aan dit onderwerp gewijd worden. Het college wil geen enkele uitzondering maken. Zelfs niet voor de bus.

De weg zal gefreesd worden en van een nieuwe toplaag worden voorzien. Het éénrichtingverkeer zal betekenen dat tot eind mei op werkdagen slechts van de Driesprong richting Nieuw Loosdrecht gereden zal kunnen worden.

Bewoners, middenstand en horeca zijn kwaad over de voornemens van de gemeente. Ze vrezen hun huis niet meer te kunnen bereiken, resp. klanten en omzet kwijt te raken. Annemarie Ossendorp van restaurant de Eend op de Horndijk, het verlengde van het Moleneind, wil zelfs samen met Horeca Nederland de gemeente aansprakelijk stellen voor inkomstenderving.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...