...

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Overdracht Kunstcollectie

's-Graveland, 9 februari 2001. Maandag 19 februari zal de kunstcollectie van de gemeente 's-Graveland worden overgedragen aan de Stichting Kunstbezit 's-Graveland. Deze Stichting is opgericht om de eigendom en het beheer van de kunstcollectie over te nemen van de gemeente, waarbij de gemeente een subsidie verstrekt.

De eerste gedachte om tot een dergelijke constructie te komen was van fractievoorzitter Wim Hafkamp van de VVD toen er een dreiging in de lucht hing dat Hilversum 's-Graveland mogelijk zou annexeren (circa vijf jaar geleden). Zijn motief was toen om de collectie die binding heeft met de gemeente 's-Graveland te behouden. Op dat moment stelde wethouder Erna Weijers (ook VVD) van Hilversum voor om een Mondriaan te verkopen om van de opbrengst het complex Gooiland op te kunnen knappen.

Het heeft even geduurd, maar de overdracht gaat nu dan toch plaats vinden. In het Stichtingsbestuur zijn bekende namen te vinden. Voorzitter is Wim Kozijn, in het dagelijks leven burgemeester van 's-Graveland. Bestuursleden zijn Carole Denninger, Lois Pot, mevrouw van de Velden en Piet van Enk.


En dan nog dit:

Muziekverenging BMOL zond ons het adres van haar website. Het is http://bmol.envy.nu.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...