...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Fotoboek 's-Graveland

's-Graveland, 8 december 2001. In de Gooi- en Eemlander staat vandaag een foto van burgemeester Kozijn die trots het fotoboek "Gegrift in ons geheugen" aan oud-burgemeester Piet van de Walle (80) en zijn vrouw Reinilde aanbiedt.

Kozijn heeft er een hard hoofd in gehad of het boek wel op tijd klaar zou komen, maar nu is hij tevreden met het resultaat. Het boek zal volgende week bezorgd worden bij ieder huishouden in 's-Graveland, Ankeveen en Kortenhoef.

Het boek is het resultaat van het verzamelen van foto's die de bevolking bezat. Afgelopen jaar zijn er in de Dobber ook drie tentoonstellingen van de foto's gehouden. Het boek telt driehonderd foto's, die per thema in het boek gerangschikt zijn. Met name de Stichting Fotoboek en de schrijvers van de twaalf verhalen hebben er zeer veel werk aan gehad. In het artikel wordt met name de bijdrage van Dick Bijloo (oud voorzitter van de Vereniging Curtevenne) en Dominee Wumkes genoemd. De laatstgenoemde mocht helaas het verschijnen van het boek niet meer meemaken. Hij overleed vorige week.

Piet van de Walle vindt de samenvoeging maar niets. Hij gelooft niet dat het bestuur versterkt wordt, maar vindt dat de dienstverlening wel achteruit gaat. "Maar wat zie je nu gebeuren? In Wijdemeren gaan de belastingen met enige honderden guldens omhoog en de dienstverlening wordt minder. Kijk maar naar de gemeentewerf die sluit." :aldus van de Walle.

Piet van de Walle was in de jaren tachtig burgemeester van 's-Graveland als voorganger van de huidige burgemeester Kozijn. Hij was voor zijn burgemeesterschap wethouder (KVP, later CDA) van 's-Graveland in een college met burgemeester Jansen. Het was in die tijd uitzonderlijk dat een wethouder benoemd werd tot burgemeester in dezelfde gemeente. Toen hij burgemeester werd stopte hij met zijn installatiebedrijf.


Het Wijdemeerse weer: Zonnig, koud, windstil, 4 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...