Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Brug, Nieuws Ster, WWW

Wijdemeren, 16 december 2001. In de Gooi was gisteren te lezen dat de lokale bladen in de drie gemeenten gaan samenwerken om de nieuwsvoorziening in Wijdemeren samen ter hand te nemen. De Nieuwsster, De Brug en de Wie Wat waar zullen er anders gaan uitzien omdat ze in hetzelfde formaat uitgebracht worden. De Wie Wat Waar wordt kleiner en De Brug wordt groter. Bovendien gaan ze wekelijks verschijnen.

De drie bladen krijgen als ondertitel "Weekblad voor Wijdemeren". Ieder blad houdt zijn eigen redactie, maar er zal uitwisseling komen van kopij tussen de bladen en er zal gezamenlijke nieuwsgaring komen. Als voorbeeld noemt Bart ten Herkel van De Nieuwsster de aanstelling van een gezamenlijke politiek redacteur. Ook zullen de advertenties in de drie bladen doorgeplaatst worden. De gemeentelijke voorlichting zal wekelijks in de drie bladen verschijnen.

Toch willen de bladen hun identiteit behouden. Het bereik van de bladen is 11.500 huishoudens in Wijdemeren.

Aan het eind van het artikel wordt en passant ook gemeld dat het lokale radiostation AROS per 1 januari AROS Wijdemeren wordt. Een logische stap gezien het feit dat men al lang bezig was om ook nieuws uit de andere gemeenten uit te zenden.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...