... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Minimabeleid Wijdemeren

Wijdemeren, 3 augustus 2001. Het minimabeleid is met name in 's-Graveland het afgelopen jaar regelmatig en prominent aan de orde geweest. Sterker nog, tijdens de begrotingsbehandeling in november vorig jaar leidde onder andere een conflict over het niet begroten van geld voor minimabeleid en armoedebeleid door het college tot een breuk in de coalitie tussen CDA, Dorpsbelangen enerzijds en D66 anderzijds.

Enige tijd geleden gaf de FNV een slecht rapportcijfer aan het minimabeleid van de gemeente 's-Graveland.

Uit een artikel in de Gooi- en Eemlander van vandaag blijkt dat de gemeenteraden van Nederhorst den Berg, Loosdrecht en 's-Graveland binnenkort door hun colleges een voorstel krijgen voorgelegd waarin het minimabeleid versoepeld wordt. Zo hoeven mensen met een minimuminkomen geen bonnetjes meer te tonen om voor vergoedingen uit het participatiefonds in aanmerking te komen. (Het participatiefonds is een fonds om mensen met een minimuminkomen in staat te stellen om toch deel te nemen aan sociale (sport, krant, etc.) en culturele (toneel, bibliotheek, etc.) activiteiten.)

Er zijn ook andere regelingen die klantvriendelijker gemaakt worden. De aanleiding voor het gewijzigde beleid is het jaarlijkse onderzoek van de FNV. Dit ondanks dat burgemeester Kozijn en wethouder Co de Kloet van 's-Graveland eerder stelden dat de FNV de regelingen in 's-Graveland fout had geïnterpreteerd. OP 13 juli hadden burgemeester Kozijn en dirstrictsbestuurder mevrouw Samlal van de FNV een goed gesprek en werd de strijd tussen beide partijen bijgelegd. Beiden hadden een beetje gelijk zo werd in een gezamenlijke persverklaring gesteld.

Uit de bijstelling die nu plaatsvindt mag minstens worden afgeleid dat de FNV haar deel van het gelijk nu krijgt van de gemeente 's-Graveland/Wijdemeren. Kennelijk had de FNV toch wel een punt.

De gemeenteraden moeten zich nog over de aanpassingen uitspreken. Als eerste zal dit gebeuren in de commissie burgerzaken van aanstaande woensdag om 19.30. (Niet 20.00 uur!)


Het Wijdemeerse weer: Afgelopen nacht regen en onweer, vanmorgen bewolkt, vanmiddag zonnig, 22 graden, stevige westenbries.

Link van de dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...