--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


DB-G-L-N geregistreerd

Nederhorst den Berg, 14 augustus 2001. In de Gooi- en Eemlander staat vandaag een kolommetje van Nico Postma waarin hij een dialoog met Burgemeester Jan Goudberg voert over de registratie van nieuwe partijen in Wijdemeren.

Maandag 13 augustus 2001 om 16.00 was het uiterste tijdstip waarop nieuwe, niet landelijke, partijen zich konden aanmelden voor deelname aan de verkiezingen voor de nieuwe Gemeenteraad van Wijdemeren. Die verkiezingen vinden plaats op 7 november.

Nederhorst den Berg heeft namens de drie gemeenten de organisatie van de verkiezingen op zich genomen. Uit dien hoofde is Burgemeester Goudberg dan ook hoofd van het Hoofdstembureau. De andere twee leden zijn Burgemeester Jos Gieskens (L) en Burgemeester Wim Kozijn (G). Nico informeerde of alle papieren van de drie Dorpsbelangens binnen waren.

Dat bleek zo te zijn. Ze hebben alledrie het vereiste formulier ingevuld en het inschrijfbedrag van fl. 250,-- betaald. DBG deed dat op 10 augustus, DBN op 1 augustus en DBL op 9 augustus. Op de vraag waarom drie aparte partijen en niet één enkele zei Goudberg dat dat te maken heeft met het verzamelen van reststemmen.

Als partijen een lijstverbinding aangaan, dan worden de stemmen die over zijn nadat de volle zetels eraf zij gegaan onderling verdeeld. Als er geen lijstverbinding bestaat, dan gaan die reststemmen op de grote hoop en worden zij verdeeld over alle partijen. Zo kun je met z'n drieën nog een zetel bij elkaar sprokkelen die je anders niet gehad zou hebben.

Over de eventuele sollicitatie van Jos Gieskens naar de nieuwe burgemeesterspost van Wijdemeren liet Goudberg zich niet uit.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...