... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


PvdA Reageert: DB te soepel

Loosdrecht, 11 augustus 2001. In de Nieuwsster (De Wie Wat Waar/Brug van Loosdrecht) schijnt door DBL wederom een artikel geplaatst te zijn dat de toorn van de PvdA opwekt. Ditmaal is het Frank van Rijk (kandidaat raadslid voor de PvdA) die de handschoen opneemt. Hij zond onderstaand stuk naar de Wijdemeerse Webkrant. Het is wat lastig dat allen die niet in Loosdrecht wonen maar de helft van de discussie mee krijgen. Alsof je meeluistert met een telefoongesprek. Van degene die je hoort kun je volgen wat er gezegd wordt. Wat de andere kant zegt moet je maar raden. Maar toch... Beter een halve discussie, dan geen discussie zullen we maar zeggen.

Soepel, jaja..

De drie partijen Dorpsbelangen zijn er groot voorstander van dat alle wetten soepel worden gehanteerd. Op alle beleidsterreinen. Eigenlijk is het niet te geloven dat Dorpsbelangen, als politieke partij een dergelijk standpunt durft in te nemen.

Nog niet zo lang geleden hadden we de vuurwerkexplosie in Enschede, de cafébrand in Volendam, de Ceteco-affaire in Zuid-Holland en de Peper-zaak in Rotterdam. Al deze calamiteiten zijn onderzocht door resp. de Commissie Oosting, Commissie Alders, <> en <>. Elk van deze commissies is tot de conclusie gekomen dat deze calamiteiten mogelijk hadden kunnen worden voorkomen en de schade had kunnen worden beperkt, indien iedereen zich gewoon aan de regels had gehouden. Niet meer, maar zeker ook niet minder dan dat.
Een dergelijke houding is niet populair. Het kan namelijk betekenen dat u als inwoner van Wijdemeren 'nee' krijgt als antwoord op uw vraag of iets kan of mag. Anderzijds weet u van te voren waar u aan toe bent en kunt u uw verwachting ten aanzien van de gemeente afstemmen op de realiteit.

Overigens is het een belediging van de eerste orde, indien een politicus denkt de afspraken die zijn gemaakt soepel te kunnen toepassen indien dat hem / haar goed uitkomt. Willekeur door de een wel een illegaal bouwsel in een natuur- of stiltegebied toe te staan (een ander raadslid of broer of zo) en een ander niet. Of de ene instelling wel subsidieren (omdat een raadslid in het bestuur zit en de aanvraag indiende). Vriendjespolitiek dus, waar Dorpsbelangen toch zo tegen was? Daarvoor maak je in de .b.v. de gemeenteraad geen afspraken. Met zo iemand wil je geen afspraken maken.
Dit is natuurlijk wel waar het in de politiek om gaat. U kunt door te gaan stemmen, in te spreken e.d. mede bepalen welke afspraken er worden gemaakt. En belangrijker, hoe er met die afspraken wordt omgegaan.
Wat betreft de verkiezingen lijkt mij de zaak duidelijk. Wat Dorpsbelangen ook belooft, al beloven ze dat de belasting met 20% zal dalen, je kunt er niet van op aan. Op het moment dat het niet uitkomt, zullen ze die afspraak met de kiezer soepel toepassen.

Frank van Rijk
Kandidaatraadslid PvdA Wijdemeren.


Het Wijdemeerse weer: Mooie zonnige dag. 21 graden. Geen wind

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...