...

---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Jhr. Six vs. 't Hoen

's-Graveland, 27 april 2001. Uit de Gooi- en Eemlander blijkt uit een artikel van Nico Postma dat VVD raadslid Dick 't Hoen een rechtszaak riskeert als hij het toegangshek bij zijn woning niet verwijdert. Jonkheer A.J. Six heeft al eerder een conflict met 't Hoen over het hek gehad. Toen werd overeengekomen dat 't Hoen het hek zou verwijderen om het recht van overpad van de jonkheer te eerbiedigen.

In maart heeft 't Hoen het hek weer opgehangen tegen de afspraken in, maar met steun van Burgemeester Kozijn, om zijn hobbyvee te beschermen tegen MKZ.

Naar nu blijkt accepteert jonkheer Six deze handelwijze van het raadslid niet. Meneer 't Hoen kan net zo goed een rood-wit lint spannen om zijn schapen te beschermen, dat hoeft niet beslist door een hek op de oprit. Inmiddels is Six een briefwisseling met Burgemeester Kozijn begonnen om deze aan de in 1997 gemaakte afspraken te herinneren. Toen sprak de gemeente met 't Hoen af dat er geen toegangshek geplaatst mocht worden, op straffe van een boete van tienduizend gulden.

Six denkt dat alleen juridische stappen tegen 't Hoen en/of de gemeente uitkomst zullen bieden. Hij vindt dat 't Hoen zich moet gedragen conform de afspraken en dat dat nu maar eens juridisch moet worden afgedwongen. "Het is een kwestie van communicatie en fatsoen. 't Hoen is namelijk een ongezellige buurman om het eens vriendelijk uit te drukken." :aldus de jonkheer.

't Hoen heeft geen bezwaar tegen de juridische stappen. Een rood-wit lint vindt hij niets. Dan rijdt nog iedereen zijn erf op. Als er dan bezoek uit Apeldoorn komt voor de achterbuurvrouw rijdt het wel langs mijn schapen. Vorige maand werd de hek-kwestie door CDA fractievoorzitter Douwe van Essen aangezwengeld met een brief aan Kozijn waarin hij deze herinnerde aan de afspraken uit 1997. In 1998, tijdens de bestuurscrisis in 's-Graveland, tikte Kozijn 't Hoen op de vingers nadat deze het hek zeven maanden had opgehangen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...