... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Joop Glijn geëerd


Nico Postma

Kortenhoef, 19 april 2001. Gisterenavond reikte de Vereniging Curtevenne de jaarlijkse Curtevenneprijs uit. Een interview van Nico Postma siert het regiokatern van de Gooi- en Eemlander.

Joop Glijn was de gelukkige ontvanger van de prijs voor alle activiteiten die hij voor de 's-Gravelandse gemeenschap doet. Redacteur van de Wie Wat Waar, waarin hij iedere veertien dagen een uitgebreid artikel schrijft. Voorzitter van de voetbalvereniging 's-Graveland, steracteur bij toneelvereniging DSO en niet te vergeten de jaarlijkse Thomasvaer.

Dick Bijloo, de scheidend voorzitter van de Vereniging Curtevenne, zei te hopen dat Joop doorgaat met Thomasvaer. Joop Glijn is in 1938 op de Herenweg in Ankeveen geboren.


Joop Glijn met de Curtevenneprijs,
eeen reproductie van het schilderij
van Flip Hamers, Mijn Dorp.
De foto is van Ton Kastermans.

In het interview van Nico Postma zegt Joop dat hij ook een tijdje politieke commentaren schreef, maar daar is hij mee gestopt. "Dat was dodelijk. Daar is deze gemeenschap veel te klein voor." :aldus Joop.

De nieuwe voorzitter van de Vereniging Curtevenne is Menno van den Brand. De Vereniging waakt over cultuur, natuur, monumenten en landschap. (De Vereniging wordt vaak verward met de Curtevenne Stichting die ook waakt over monumenten.)


Menno van den Brand

Wij feliciteren Joop Glijn met zijn prijs en Menno van den Brand met zijn voorzitterschap. red.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...