WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WhatsApp Buurtpreventie
Kortenhoef, za 23 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Om 10.00 uur vanmorgen onthulde wethouder Theo Reijn een bord op de hoek van de Kerklaan en de Julianaweg dat aangeeft dat er een WhatsApp Buurtpreventiegroep is.

Vierentwintig WABP-groepen

Kortenhoef kent inmiddels al 24 WhatsApp Buurtpreventiegroepen en loopt daarmee voorop in Wijdemeren. Een WhatsApp Buurtpreventiegroep (WABP) bestaat uit een aantal bewoners van een buurt, die elkaar met hun smartphone op de hoogte houden van zaken die hen verdacht, dan wel opvallend voorkomen. Iedere groep kent een beheerder die het account van de groep beheert. Aanmelden kan via de website van WABP. De gemeente ondersteunt dat bewonersinitiatief met de plaatsing van borden die aangeven dat er in een buurt een groep actief is.


Saskia Luijer in haar dubbelrol als WABP-beheerder en
Weekblad Wijdemeren verslaggever. Naast haar, rechts,
Carolina Ligter, die de communicatie van Wijdemeren verzorgt.

Eerste bord onthuld

Vanmorgen werd op de hoek van de Kerklaan en de Julianaweg het eerste WABP-bord onthuld door wethouder Theo Reijn in aanwezigheid van Saskia Luijer, die vorig jaar een sterrol vervulde in een filmpje van RTVNH over de WhatsApp groep op de Julianaweg. ER was een oproep gedaan aan alle groepsbeheerders om de onthulling feestelijk bij te wonen. Die opzet lukte niet helemaal op de vroege zaterdagmorgen. Naast Saskia Luijer die de Julianaweg e.o. onder haar WABP-hoede heeft en daarnaast veslag doet voor het Weekblad Wijdemeren, kwam alleen Pim Schuffelen opdagen die de Gaard WABP-groep beheert. Wel aanwezig waren wethouder Theo Reijn, wijkagent Carl Klein en de medewerkers van Wijdemeren, Eibert van Diermen en Jan Landwaart, die de montage van de borden verzorgen.


Pim Schuffelen (De Gaard) en wethouder Theo Reijn.


De onthulling.
V.l.n.r. Wethouder Theo Reijn, Jan Landwaart, Carl Klein, Eibert van Diermen en Pim Schuffelen.

Lees ook:

16082015 Whatsapp Buurtpreventie
05012016 WABP is een Succes!

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief